Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere

mat og spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid

«... og det er litt av et koldtbord hun serverer. Det er en enorm detaljrikdom! [...] Boka er rikt illustrert, med mange fine bilder, og også de forteller om mathistorien vår.»

Aasne Jordheim, Forskerforum 8/2019

Hvorfor spiser vi som vi gjør i Norge? Med denne matkulturelle fortellingen, hvor første del er basert på legen Fredrik Grøns prisbelønte arbeid om det norske kostholdet fra 1500-tallet og frem til midten av 1900-tallet, ønsker forfatteren å gi leseren et innblikk i det norske kjøkkenets tilblivelse og utvikling og dermed også gi oss en dypere forståelse av hvor vi har fått impulsene fra, hvilke perioder som har vært viktige i endringen av kostholdet vårt, og hvordan vi spiser i dag. Les mer

779,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 662,-
Hvorfor spiser vi som vi gjør i Norge? Med denne matkulturelle fortellingen, hvor første del er basert på legen Fredrik Grøns prisbelønte arbeid om det norske kostholdet fra 1500-tallet og frem til midten av 1900-tallet, ønsker forfatteren å gi leseren et innblikk i det norske kjøkkenets tilblivelse og utvikling og dermed også gi oss en dypere forståelse av hvor vi har fått impulsene fra, hvilke perioder som har vært viktige i endringen av kostholdet vårt, og hvordan vi spiser i dag.

Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere tar blant annet for seg spørsmålene:

Hva og hvordan har nordmenn spist opp igjennom tidene? Hvordan har ferdigheter, kunnskaper og ideer blitt reprodusert og endret? Hvordan har hendelser, nye betingelser og erfaringer influert på spisevanene? Hvilke ingredienser, matretter og innovasjoner har særlig bidratt til endringer? Boken retter seg mot studenter innenfor samfunnsfag, kulturhistorie og ernæring. Den vil også være aktuell for opinionsformere og beslutningstakere på matområdet, som produsenter, aktører i næringslivet, journalister, politikere og forvaltere.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
560
ISBN
9788202549343
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
26 x 21 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«... og det er litt av et koldtbord hun serverer. Det er en enorm detaljrikdom! [...] Boka er rikt illustrert, med mange fine bilder, og også de forteller om mathistorien vår.»

Aasne Jordheim, Forskerforum 8/2019

«... en solid og forbausende lettlest historiebok om norske spisevaner gjennom 500 år. [...] Boka kan nytes i små eller store porsjoner eller brukes som et oppslagsverk. Selv har jeg hatt stor glede av ordlistene, som viser når nye matord kom i bruk.»

Unn Karin Olsen, Kjøkkenskriveren 5/2019

«Her er det mye interessant og underholdende om norsk matkultur og tradisjoner, fra bondekost til bykost, fra sparsomme råvarer til halvfabrikata og ferdigmatens inntog. Forfatteren vil med boka gi en dypere forståelse for hvorfor vi spiser som vi gjør her på bruket, og det får hun til. [...] En fin julegave!»

Lotte Shephard, Ren Mat Vinter 2019/2020

«Bahr Bugge har gjort et fremragende arbeid med boka som beskriver Norge fra 1500-tallets vassgraut, via poteten, til dagens Grandiosa- og posesuppesamfunn. [...] Herved anbefalt!»

Christopher Sjuve, Dagbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv