– Denne boka fikk meg til å angre, i hvert fall bitte litt, på at jeg ikke har studert kjemi. Artig vri, veldig interessant og godt dokumentert med forsøk og forklaringer. Anbefales!
Kjemi på kjøkkenet
Om hvorfor kaka faller sammen og andre kjøkkenhistorier.
Må biffen romtemperes før den stekes? Faller kaken sammen hvis du ikke er forsiktig når du tar den ut av ovnen? Og er det mulig å lage eplepai helt uten epler? Matlaging er kjemi, biologi og fysikk. Når du koker et egg eller setter en gjærdeig jobber du med kjemiske, biologiske og fysiske prosesser på kjøkkenet ditt. Samtidig bruker du håndverkskunnskap du har lært av andre eller ved å prøve deg fram selv.
Les mer
Må biffen romtemperes før den stekes? Faller kaken sammen hvis du ikke er forsiktig når du tar den ut av ovnen? Og er det mulig å lage eplepai helt uten epler? Matlaging er kjemi, biologi og fysikk. Når du koker et egg eller setter en gjærdeig jobber du med kjemiske, biologiske og fysiske prosesser på kjøkkenet ditt. Samtidig bruker du håndverkskunnskap du har lært av andre eller ved å prøve deg fram selv.
I denne boka ønsker forfatterne å balansere kjemi, håndverk og smaksopplevelser, noe som kan gjøre matlagingen mer spennende, hodet litt klokere, og maten litt bedre. Kjemi på kjøkkenet er en bok som vekker nysgjerrighet og utforskertrang på kjøkkenet.
Medlemsvurdering:
Denne boka fikk meg til å angre, i hvert fall bitte litt, på at jeg ikke har studert kjemi. Artig vri, veldig interessant og godt dokumentert med forsøk og forklaringer. Anbefales!Gunn Lina
Detaljer
- Forlag
- Humanist forlag
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 207
- ISBN
- 9788282821575
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2017
- Originaltittel
- Kjemi på kjøkkenet
- Format
- 24 x 17 cm