Middelalderens kjøkken
«Middelaldermat er bare sååå 2023. Alle som tidsriktig slutter opp om parolen 'Spis kortreist, spis i sesong, spis opp!', vil finne nærende inspirasjon i Middelalderens kjøkken […] En fontene av opplysende leseglede!»
Yngve Ekern, Prosa
Hvilke urter kunne kurerer hjertesorg? Når kom surdeigsbrødet til Norge? Hva kokte i skomakerens gryte på 1300-tallet, og hvordan fikk man maten til å holde seg helt til neste sommer?
«Middelalderens kjøkken» er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans.
Les mer
«Middelalderens kjøkken» er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans.
Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger oppskrifter på fremmed smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.
Detaljer
- Forlag
- Spartacus
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 222
- ISBN
- 9788243014886
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2023
- Originaltittel
- Middelalderens kjøkken
- Format
- 25 x 22 cm
Anmeldelser
«Middelaldermat er bare sååå 2023. Alle som tidsriktig slutter opp om parolen 'Spis kortreist, spis i sesong, spis opp!', vil finne nærende inspirasjon i Middelalderens kjøkken […] En fontene av opplysende leseglede!»
Yngve Ekern, Prosa
«… allerede den første setningen stemmer sinnet til en spennende historisk matvandring, og stemningen holder seg boken ut. … Dette er historie- og kulturarvformidling på høyt nivå, glimrende fortalt og morsomt å lese, intet mindre enn forbilledlig formidling av fortiden, og den treffer et bredt publikum.»
Janne Wilberg, St. Hallvard