Ett skritt fram og ett tilbake

TIMSS Advanced 2015 : matematikk og fysikk i videregående skole

; Arne Hole ; Torgeir Onstad

Boka er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no

Denne boka presenterer forskningsresultater fra den internasjonale komparative studien TIMSS Advanced 2015, som undersøker kompetansen til elever med full fordypning i matematikk og/eller fysikk siste året på videregående skole. Les mer
Vår pris
299,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Produseres på bestilling

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 299,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Produseres på bestilling

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Boka er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no

Denne boka presenterer forskningsresultater fra den internasjonale komparative studien TIMSS Advanced 2015, som undersøker kompetansen til elever med full fordypning i matematikk og/eller fysikk siste året på videregående skole. Dette er tredje gang Norge gjennomfører en slik studie. Vi har derfor gode data for å si noe om utviklingen fra midten av 1990-tallet fram til 2015 for det vi kan kalle ekspertelever i disse fagene.


I den forrige studien fra 2008 viste norske elever en markant nedgang i prestasjoner fra 90-tallet i både matematikk og fysikk. I 2015 ser vi noe framgang i matematikk, mens nedgangen fortsetter i fysikk. Et positivt resultat i Norge er at både lærere og elever rapporterer om høy trivsel i skolen.


To sentrale spørsmål kan reises på bakgrunn av resultatene: Hvordan kan Norge øke rekrutteringen slik at flere elever velger fysikk og/eller matematikk til topps i videregående skole? Hvordan kan man legge forholdene til rette slik at de elevene som velger fagene presterer bedre enn de gjør i dag?


Fakta