Flervariabel analyse med lineær algebra - 
      Tom L. Lindstrøm
    
      Klara Hveberg

Flervariabel analyse med lineær algebra

; Klara Hveberg

Denne boken gir en grundig behandling av teorien for derivasjon og integrasjon av funksjoner av flere variable.
Flervariabel analyse er grunnlaget for de aller fleste anvendelsene av matematikk i naturvitenskap og samfunnsfag. Les mer
Vår pris
839,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 839,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Denne boken gir en grundig behandling av teorien for derivasjon og integrasjon av funksjoner av flere variable.
Flervariabel analyse er grunnlaget for de aller fleste anvendelsene av matematikk i naturvitenskap og samfunnsfag. Denne boken gir en grundig behandling av teorien for derivasjon og integrasjon av funksjoner av flere variable, inkludert vektoranalyse og optimering med og uten bibetingelser. I tillegg inneholder boken en fullverdig innføring i lineær algebra i Rn, og resultater og begreper fra lineær algebra brukes gjennom hele teksten til å forenkle og systematisere fremstillingen.

Boken inneholder også en innføring i MATLAB, med eksempler og oppgaver der studentene får utforske sammenhengen mellom matematikk og numerikk. Et MATLAB-appendiks gir studentene den programmmeringsbakgrunnen som trengs for å anvende og forstå numeriske metoder som egenverdiiterasjon, fikspunktiterasjon og Newtons metode i flere variabler.

Flervariabel analyse med lineær algebra retter seg mot studenter innenfor realfag og teknologiske fag på universitets- og høyskolenivå og vektlegger både teori og praksis. De fleste resultatene bevises fullstendig, men forfatterne legger også vekt på uformelle forklaringer og på anvendelser i forskjellige fag. Programmering fremheves som en naturlig del av matematisk praksis.

I denne reviderte utgaven er MATLAB-stoffet utvidet med flere kommentarer og oppgaver, avsnittet om determinanter er skrevet om for å få en ryddigere notasjon, og det er gjort mange mindre forbedringer i teksten og oppgavene.

En Python-versjon av MATLAB-appendikset finner du her.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal akademisk
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 809
ISBN: 9788205472402
Utgave: 2. utg.
Format: 25 x 19 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger