Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Matematikksamtaler

undervisning og læring

Dette er ei fagbok med fokus på at samtaler har betydning for å lære matematikk. Kapitlenes ulike tilnærminger viser et mangfoldig didaktisk felt. Det handler ikke om å definere én riktig måte å samtale på, men å løfte fram fruktbare samtaleformer knyttet til ulike læringsmål i ulike miljø. Les mer

455,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Dette er ei fagbok med fokus på at samtaler har betydning for å lære matematikk. Kapitlenes ulike tilnærminger viser et mangfoldig didaktisk felt. Det handler ikke om å definere én riktig måte å samtale på, men å løfte fram fruktbare samtaleformer knyttet til ulike læringsmål i ulike miljø. Barn og unge skal søke innsikt i matematiske sammenhenger, utvikle fakta- og tabellkunnskap, undersøke og bruke teknikker, lytte til forklaringer, formulere og prøve ut antagelser, finne og forandre strategier. Det skal foregå dybdelæring individuelt og i samspill.

Boka handler om flerspråklige barn og unge, om matematikksamtaler i barnehage, i grunnskolens barne- og ungdomstrinn - om samtaler mellom elever som arbeider med matematikk på datamaskin, som arbeider med sannsynlighet og risiko, som samarbeider med bedrifter, som knytter matematikk til lekende kreativitet.
Boka løfter samtaleanalyse som grunnlag for innsikt i fagdidaktisk praksis. Fokus er noen ganger på elevers samtaler, andre ganger på hvordan lærere danner rom for barn og unges matematisering, deres matematiske samspill - deres samtaler. Slik er den aktuell for studenter på alle nivå i lærerutdanningene og i forskerutdanning. Den er aktuell for lærere.

Detaljer

Forlag
Caspar forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
264
ISBN
9788290898736
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Matematikksamtaler
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Matematikksamtaler:

QED 5-10

Trond Stølen Gustavsen
Paperback 
1199,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv