Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Motivasjon i matematikk

Hva er egentlig motivasjon, og hvor viktig er det for læring i matematikk? Hvordan kan læreren legge til rette for motivasjon i undervisningen?
I «Motivasjon i matematikk» tar forfatterne opp sentrale motivasjonsteorier og presenterer hovedtrekk fra forskningen på en strukturert og lett tilgjengelig måte. Les mer

339,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Hva er egentlig motivasjon, og hvor viktig er det for læring i matematikk? Hvordan kan læreren legge til rette for motivasjon i undervisningen?
I «Motivasjon i matematikk» tar forfatterne opp sentrale motivasjonsteorier og presenterer hovedtrekk fra forskningen på en strukturert og lett tilgjengelig måte. Eksempler fra klasserommet (fra barnetrinn til videregående) og samtaler med elever blir hele tiden brukt underveis for å illustrere teoriene i praksis.

Forfatterne diskuterer flere konkrete trekk ved klasseromskultur og undervisningspraksis som påvirker elevers motivasjon, og lærerens rolle i dette blir trukket særlig frem.

Boka er skrevet for lærere og lærerstudenter som vil lære mer om motivasjon i matematikkfaget, og som ønsker en oversikt over forskningen og konkrete eksempler og forslag til endring av praksis.

Kjersti Wæge er leder for Matematikksenteret og Mona Nosrati er førsteamanuensis ved Matematikksenteret. Begge har doktorgrad i matematikkdidaktikk.

«Befriende er derfor at i denne interessante, innholdsrike og lærerike boka er forfatternes utgangspunkt at alle kan forstå og beherske matematikk [...] Denne boka gir god drahjelp, enten det gjelder barne-, ungdoms- eller videregående trinn. Samtidig som boka både er velskrevet og lettlest, skal det ikke legges skjul på at stilles visse krav til lærer/leser om å sette seg grundig inn i budskapet i boka. Men det er det absolutt verdt!»
Geir Martinussen, tidligere lærerutdanner i matematikk ved OsloMet, i Utdanning 9/2018

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
154
ISBN
9788215026190
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Motivasjon i matematikk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv