– Er for tiden hekta på fermitering, så den står på benken hele tiden med sine flotte, enkle forklarte oppskrifter på melke/ vannkefir og cambuccha 😀
Fermentering
«Ulike fermenteringsteknikker er tatt frem fra glemmeboken i de siste årene og er blitt en motesak på linje med surdeigsbaking og ølbrygging. Denne boka er ikke noe motejåleri. Her formidles konkrete oppskrifter og fremgangsmåter i tillegg til premissene for de grunnleggende teknikkene på en forståelig og smittende måte under mottoet glade tarmer, gode smaker.»
OLE JACOB HOEL, Adresseavisen
429,- Spar: 39,-
Norges guru på fermentering, Gry Hammer, byr i denne boka på over 100 spennende og næringsrike oppskrifter som gir hele familien herlige smaksopplevelser, masse energi, god fordøyelse og sterkere immunforsvar.
Gry Hammer frister med sunne, enkle og smakfulle oppskrifter på blant annet surdeigsbrød, is, vafler, appelsinmarmelade, ketsjup, kombucha-te og yoghurt. Forfatteren bruker rene, ubearbeidede råvarer og beskriver på en enkel måte hvordan man tilbereder alt fra bunnen av. Hun gir deg også en grundig innføring i hva fermentering er, forklarer de ulike gjæringsprosesser som er i sving, og hvorfor denne metoden er så helsebringende.
Hva er fermentering?
Vi har lange tradisjoner for fermentert mat og drikke. Det var på denne måten vi i gamle dager laget blant annet surkål, øl, spekemat og ost. Et annet ord for fermentering er melkesyregjæring. Når vi i dag kjøper varer som tidligere var fermentert, er de ofte pasteurisert og tilsatt eddik, sukker og salt for å etterligne den opprinnelige smaken. Dermed er ikke de ernæringsmessige kvalitetene lenger til stede og har ikke den gode effekten på helsa.
Hvorfor fermentere?
Hele én million nordmenn lider av irritabel tarm. 70 prosent av immunforsvaret vårt ligger i mage- og tarmsystemet, og det er viktig med en sunn og variert tarmflora for å sikre god helse. Ved å fermentere mat og drikke får du god fordøyelse, optimalt næringsopptak, sterkere immunforsvar, bedre hukommelse og bedre humør.
Gry Hammer er matentusiast, blogger og forfatter. Gammel matkultur og glemte matskatter er hennes varemerke, og hun reiser land og strand rundt for å holde sine populære foredrag og kurs om fermentering. Hun blir også benyttet av flere undervisningsinstitusjoner i Norge.
Detaljer
- Forlag
- Cappelen Damm
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 210
- ISBN
- 9788202490560
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2016
- Originaltittel
- Fermentering
- Format
- 26 x 22 cm
- Nr
- 8089027
Bla i boka
Anmeldelser
«Ulike fermenteringsteknikker er tatt frem fra glemmeboken i de siste årene og er blitt en motesak på linje med surdeigsbaking og ølbrygging. Denne boka er ikke noe motejåleri. Her formidles konkrete oppskrifter og fremgangsmåter i tillegg til premissene for de grunnleggende teknikkene på en forståelig og smittende måte under mottoet glade tarmer, gode smaker.»
OLE JACOB HOEL, Adresseavisen
Kunders vurdering
Skriv en vurdering
– Gode oppskrifter og info