Kresne barn - Einar Risvik
Kresne barn - Einar Risvik

Kresne barn

få barna dine til å spise variert og god mat

; Norsk smaksskule (prosjekt) (Utgiver)

Mat er godt. Mat er gøy. Mat er sosialt. Mat er helse. Men mange barn kvier seg for å smake på nye ting, og det kan begrense familiens kosthold. ‘Kresne barn’ forteller deg hvordan du med enkle grep kan endre barnas matvaner. Les mer
Vår pris
305,-
Spar
44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Bli glad i å smake på mat!

Mat er godt. Mat er gøy. Mat er sosialt. Mat er helse. Men mange barn kvier seg for å smake på nye ting, og det kan begrense familiens kosthold. ‘Kresne barn’ forteller deg hvordan du med enkle grep kan endre barnas matvaner.

Få barna til å smake på ny mat, og gjør måltidet til en hyggelig samlingsstund for hele familien – det er jo egentlig så enkelt, men for mange fortoner det seg som en uoppnåelig drøm. Har du en pode som bare liker søte ting? Eller som synes all konsistens som gir motstand er ekkelt? Eller som bare er generelt skeptisk til alt som er nytt? De aller fleste av oss har vært innom minst et par av disse utfordringene.

‘Kresne barn’ gir deg teorien bak, enkle tips og råd til gode valg i hverdagen, morsomme smaksøvelser for hele familien og enkle oppskrifter på hverdagsmat. Prøv for eksempel å lage ketsjup selv! Det blir skikkelig godt, og barna får se hvordan ketsjupen i butikken blir laget. Det er ikke bare barna som kommer til å få utfordringer i forbindelse med en sånn omlegging som denne boka legger opp til. De voksne skal også få litt å tenke på – og helt sikkert noen forbedringspunkter. Er kjøkkenet hjemme en samlingsplass – eller likner det mer på en fôringsautomat …? Og et viktig punkt heter «Unngå mas og kritikk» … Det er ikke så lett, men kanskje nødvendig for å oppnå at måltidene for rom for annet enn uvilje og kjefting.

Boka sneier også innom en rekke beslektede temaer, som helse, mattradisjoner, overforbruk og bærekraft. Visste du at hjernen kan skille mellom tre millioner lukter, at andre verdenskrig førte til overvektsproblematikk, eller at kål er tarmens plaster?

Vi sier god appetitt, og ønsker lykke til.

 

Fra innholdet:

Smakenes forunderlige verden

Riktige smaker i riktig rekkefølge

Mat med utydelig tekstur

Om måltider, læring og matglede

Hjelp til selvhjelp: Ta bedre valg i hverdagen

Allergier og intoleranser

200 smaker før du dør

 

Med forord ved Arne Brimi
Norsk Smaksskule ble etablert av Stiftelsen Norsk Kulturarv i 2012, i samarbeid med Arne Brimi. Norsk Smaksskule vil bidra til matglede, smaksglede og matkulturelle opplevelser - og skape positive atferdsendringer blant barn og unge.

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Pitch forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 255
ISBN: 9788293551539
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 15 cm
Nr: 8161372
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger