Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mat på bål

Hva gleder du deg mest til når du er på tur? Maten, kanskje? Med denne boka kan du invitere deg selv og andre til bords, eller til båls, helt uten blygsel. Dette smaker!

Les mer

354,-

389,- Spar: 35,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Rogalending og eventyrgutt John Hobberstad er glad i friluftsliv og mat. Det er en egen glede å lage gode måltider på et bål, og med litt planlegging kan man ha festmåltider i 2000 meters høyde ... eller 500 meter fra egen utgangsdør. Boka Mat på bål er spekket med oppskrifter på enkle og avanserte retter. Hva med å ta med gode venner opp i nærmeste skogholt en lørdagskveld og lage et uforglemmelig måltid?

Frokost, lunsj, middag med dessert!
Man blir fort lei av de dyre turmatblandingene der man kun tilsetter varmt vann. Ta heller med ferdig oppkappede grønnsaker og kjøtt og lag lapskaus, eller stek grønnsaker og kjøtt på spyd over bålet og ha på litt peanøttsaus som du kan lage på forhånd. Det er jo et spørsmål om hvor mye man orker å bære med seg i sekken, men turen blir så mye bedre med litt komfort. Her er pannekaker, toast på spyd og skinkeomelett til lunsj, her er smakfull fiskepakke, pizza, kebabrull og wok med chilisaus til middag. Blant mange andre retter. Og du kan lage lussekatter stekt som pinnebrød og spesialvarianter av kakao med krem, brownies i appelsin, rabarbrapai og mye annet snadder.

Enkel planlegging
Boka lister opp hva du trenger for å tilberede måltidene, og du får også gode tips for å lage et godt bål som er egnet for matlaging. Det gjelder å bygge opp bålet riktig så det kan vare, og slik at man lett kan sette en gryte eller steikepanne på. Bakerst i boka finner du litt om egnet utstyr for matlaging på tur. Ikke dumt å ha denne boka på hytta eller med i bilen hvis du skal kjøre rundt og campe i sommer. Livet ute, rundt bålet, ja, det er slett ikke verst, men du kan selvfølgelig bruke stormkjøkken eller gassbluss også.

PÅ BÅL KAN DU LAGE:
Pannekaker • Omelett med skinke Toast på spyd • Kyllingsalat Bålspyd med peanøttsaus • Fiskepakke Lammegryte med potetmos • Eventyrgryte Wok med chilisaus • Biff stroganoff Baconsurret kylling med ris • Pizza Potetmos med karbonade • Viltgryte Lapskaus • Bidos • Nachos Pepperbiff med fløtegratinerte poteter Kyllingsuppe • Tomatsuppe med hint av chili Kremet fiskesuppe • Gulasjsuppe Eventyrsuppe • Kanelboller Cookies • Brownie stekt i appelsin ... og mye annet

Medlemsvurdering:
Jeg ga bort boka i gave.Den ble meget godt mottatt av en som er mye ute på tur hele året,og som er glad i å lage mat!

Anne

Detaljer

Forlag
Jæren forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
161
ISBN
9788293351931
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
22 x 18 cm
Nr
8186820

Medlemsblad

Om forfatteren

JOHN HOBBERSTAD har alltid vært mye på tur. Sammen med hunden tilbringer han mye tid i skogen, på fjellet eller ved sjøkanten. Han elsker teltlivet og sover flere titalls netter i telt hvert eneste år, i alle fire sesonger. Flere hundre turer har lært ham at turmaten smaker aller best når den er laget av noe annet enn pulver. Hobberstad har derfor fått øynene opp for mat på bål og primus. For John Hobberstad er ikke toppen det viktigste, det handler mer om øyeblikkene han skaper sammen med hunden sin. Det er nemlig dem han vil huske lengst.

«Varme solskinnsdager er min soleklare favoritt, men det er ingen selvfølge i vårt fine land. Derfor går jeg tur uansett vær og vind.»

Kunders vurdering

A
Anne – 24.08.2021

– Jeg ga bort boka i gave.Den ble meget godt mottatt av en som er mye ute på tur hele året,og som er glad i å lage mat!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mat på bål:

Et ute
305,-

Et ute

Sigrid Henjum
Innbundet 
305,- 349,-
Fyr opp!
Ny!

Fyr opp!

Kristoffer Tømmerbakke
Innbundet 
349,-
 

Turmat

Kirsten Winge
Spiral 
181,- 199,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv