Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Familiekokeboka

Av alle livets små og store spørsmål er det ett du garantert aldri blir ferdig med å stille: Hva skal vi ha til middag i dag?

I 10 år nå har den moderne kokebokklassikeren Familiekokeboka fra Ole Martin Alfsen og Tom Victor Gausdal hjulpet nordmenn i alle aldre å løse middagsflokene sine - med massevis av gode oppskrifter, råd og tips, og topp fagkunnskap kombinert med en ujålete tone. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Av alle livets små og store spørsmål er det ett du garantert aldri blir ferdig med å stille: Hva skal vi ha til middag i dag?

I 10 år nå har den moderne kokebokklassikeren Familiekokeboka fra Ole Martin Alfsen og Tom Victor Gausdal hjulpet nordmenn i alle aldre å løse middagsflokene sine - med massevis av gode oppskrifter, råd og tips, og topp fagkunnskap kombinert med en ujålete tone. Få andre kokebøker har fått samme status: Elsket av både lesere og kritikere, med nærmere 150 000 solgte eksemplarer, og utropt til en av de beste og viktigste kokebøkene i Norge i nyere tid.

Nå har mesterkokkene Gausdal og Alfsen gått sammen for å gjøre Familiekokeboka enda større, bedre og mer brukervennlig. Alle oppskrifter er gjennomgått og oppdatert - og over 200 nye oppskrifter er lagt til. En lang rekke nye hverdagsfavoritter har kommet inn, og særlig kapitlene om fisk og sjømat og om grønnsakstilbehør har blitt mye større. I tillegg har boka har fått et helt nytt kapittel med vegetariske middagsalternativer. Resultatet er en ny og fristende - men likevel gjenkjennelig - utgave av en av de mest populære og nyttige kokebøkene noensinne laget på norsk.

- Klassiker i ny, oppdatert og utvidet utgave
- Alt du trenger å vite på hverdagskjøkkenet
- Over 200 nye oppskrifter

«Den beste og mest anvendelige kokeboken på mer enn ti år, kanskje på en generasjon. Et moderne, oppegående alternativ til standardbøker som den rutete.»
Yngve Ekern, Aftenposten

Medlemsvurdering:
En skikkelig god kokebok som tar opp 'alt', viser enkelte grunnleggende tilberedelser i bilder, glimrende oppskrifter, og brukt av meg i forbindelse med kjøtt og i forbindelse med brødbaking. Neste sjokoladekake blir herfra, garantert. Litt små fonter er eneste minus, så ta fram lesebrillene. Forklarer og kommenterer og har humor! En investering.

Doris

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
512
ISBN
9788232802968
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
25 x 20 cm
Nr
8154619

Kunders vurdering

J
Jon-Andre Olsen – 23.08.2016

– Vekt

D
Doris – 28.03.2016

– En skikkelig god kokebok som tar opp 'alt', viser enkelte grunnleggende tilberedelser i bilder, glimrende oppskrifter, og brukt av meg i forbindelse med kjøtt og i forbindelse med brødbaking. Neste sjokoladekake blir herfra, garantert. Litt små fonter er eneste minus, så ta fram lesebrillene. Forklarer og kommenterer og har humor! En investering.

D
Druelig.no – 04.11.2013

– Sammen står Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen også bak boken Mat og Drikke som er en veldig leseverdig bok for vininteresserte. Men Familiekokeboka og Mat og Drikke er tiltalende i hver sin klasse. Mens Mat og Drikke står sammen med alle de andre mat- og vinbøkene i hyllen i stuen, rett ved siden av vinglassene og karaflene, er Familiekokeboka plassert lett tilgjengelig på kjøkkenet. Den har rett og slett tatt plassen som "brukskokeboken". Det er derfor den er så skitten. Mange av mine kokebøker blir aldri brukt på denne måten. De leses i sofaen som godt lesestoff, eller på jakt etter inspirasjon. Mange av de er veldig gode, og gir nyttig inspirasjon, men det er sjelden de fiskes med til kjøkkenet for å brukes. For på kjøkkenet står en innholdsrik og brukervennlig familiekokebok. Den er enkel, oversiktlig og har tydelige merkelapper for om dette er hurtigmat eller god-tid-mat. De forskjellige kapitlene er også innledet med fine guider og beskrivelser, uten at det blir uthalende. Spesielt guidene er nyttige: pastaguiden og risottoskolen har gjort alt så mye bedre! Som tittelen også indikerer er dette en bok for hele familien, og det er en kokebok med ingredienser fra de norske butikkene: det er sjelden du må tråle eksotiske forretninger for å lage maten din. Du har nok litt igjen for å gå innom en godt assortert butikk og en og annen spesialforretning innimellom, for litt må vi gjøre for de gode råvarene.

k
kjersti – 01.11.2012

– Hvis du ikke har denne boka, må du kjøpe den!Her finner du alt fra grunnleggende oppskrifter på kraft, sauser, dressinger,lette/raske middager til fancy og flotte middager. I boka finner du også bakverk ol. og blant annet en himmelsk oppskrift på vaniljekrem og gulrotkake!!Jeg blir bare mer og mer glad i denne boka:-)Helt genial!

d
dskipn – 07.08.2011

– Alle har vi vel endel kokekbøker som aldri brukes- foruten første dagen når du ser gjennom den og tenker at "dette burde vi prøve" Denne kokeboken skiller seg ut fra de andre ved at denne kommer du garantert til å bruke MANGE ganger. Den har alt en hobbykokk kan ønske seg: alt fra basisoppsrkifter på sauser, kraft, marinader, supper etc til tradisjonell norsk husmannskost og mat fra østligere strøk. I tillegg får du lærdrom og gode kokketriks på veien som du kan bruke i all annen matlaging. Kort oppsumert: En veldig inspirerende, lærerik, morsom og allsidig kokebok som seiler inn som en av mine favoritter pga sin kombinasjon av enkelhet uten at det blir kjedelig

j
joanne – 27.08.2010

– I begynnelsen var jeg litt skeptisk til denne boken fordi det er så utrolig mange av denne sorten kokebok på markedet! Jeg tenkte "trenger man virkelig flere", og svaret er ja, man trenger denne også! Gausdal og Alfsen er utvilsomt et godt team når det kommer til å gi ut gode kokebøker, deres kunnskap og erfaring med alle typer mat og oppskrifter skinner godt gjennom, og det er både underholdende og enkelt å lese seg gjennom oppskriftene i boken, men ikke minst prøve dem ut etter hvert! "Familiekokeboka" er stappfull av alle de basisoppskrifter du trenger, fra fiskesuppe til kjøttkaker, vafler og pannekaker. Boken fokuserer på helse og sunnhet, og med et eget kapittel for grønnsaker, fisk osv blir det enklere å lage mat av denne typen, da man enkelt og greit slår opp og setter i gang med matlagingen! Absolutt alle oppskriftene kommer med små tips og forslag, og innimellom dekoreres boken av sjarmerende og flotte bilder, som alt i alt gjør dette til en sjarmfull og koselig kokebok, med oppskrifter som er enkle å følge og fristende å prøve!

i
ida – 09.05.2010

– Denne boken er flott! Gausdal og Alfsen har tidligere gitt ut gode kokebøker ("Mat og drikke" og "Mer") som er beregnet på matlaging utenom den vanlige tirsdag, men denne boken er virkelig en skatt for vanlige mennesker som ikke har all verdens tid til å stå ved kjøkkenbenken. Lett forståelige og enkle oppskrifter, og en god kombinasjon av "hurtigmat" og "god-tid mat", som oppskriftene så fint er merket. Blant annet er kapittelet om grønnsaker delt inn etter hver enkelt grønnsak og det gjør det enkelt å finne frem til passende tilbehør til maten du lager. Alle oppskriftene har tips til tilbehør og variasjoner, og det er fine bilder og små kokkeskoler underveis. Boken var også en av fem finalister til å bli kåret årets kokebok 2009 av nettstedet Aperitif. Alt i alt et must-have for de som gjerne vil lage mer vanlig mat til familien sin fra bunnen av!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Familiekokeboka:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

X
Ny!

X

Pascal Engman
Paperback 
229,-

Sulten

Jan Ivar Nykvist
Innbundet 
480,- 549,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv