– Flotte bilder og oppskrifter Enkel og grei forklaring 😃
Aichas salatfantasier
Finn dine nye favorittsalater! Her får du over hundre oppskrifter på lekre, fargesprakende og mettende fristelser.
Les merSalat som mat
Finn dine nye favorittsalater! Her får du over hundre oppskrifter på lekre, fargesprakende og mettende fristelser.
Hva er en salat? Det får du over hundre fristende svar på i denne boka. En salat kan bestå av mye mer enn kinakål, agurk og tomat. Frukt og ovnsstekte eller kokte grønnsaker, korn, belgvekster, bær og nøtter og mye annet trives godt sammen i salatbollen, og med en god dressing eller vinaigrette blir smaken himmelsk.
Himmelsk gode
Aichas fristende salater og dressinger er lette å få til hjemme hos deg selv. Fyll fatet med næringsrike middagssalater med ovnsstekte grønnsaker, fisk og skalldyr, kylling og lam. Lag fargerike, smakfulle, mettende salater som gjør middagsbordet til en fest. Oppdag nye smakskombinasjoner, eller la noen få råvarer ha hovedrollen. Server til lunsj og middag eller som tilbehør til hverdagsmat og grillmat.
Boka er rikt illustrert med flotte bilder av hver salat. I tillegg byr boka på et salatleksikon og en liten salatskole der du får tips til hvordan du kan komponere din egen salat.
Bon appétit!
Tenk salat på en ny måte!
Om du vil legge flere plantebaserte måltider til kostholdet ditt, eller om du bare ønsker å endre litt på din faste salatmeny, vil du finne spennende oppskrifter og ideer i boken. Tenk salat på en ny måte. Det er en hel verden av herlige ingredienser der ute som kan brukes! Ta utgangspunkt i mine oppskrifter, eller bare la deg inspirere til å komponere dine egne salatfantasier. Å lage salater er ikke bare en fin måte å ta i bruk flotte sesongbaserte råvarer på. Det gir oss også mulighet til å skape noe nytt hver gang.
Aicha Bouhlou, fra forordet i boka
FRA INNHOLDET:
- God og mett med kjøtt
- God og mett med sjømat
- God og mett med grønnsaker
- Kulørte barndomsminner
- Salatfantasier
- Frisk og freidig
- Herlig grønt
- Dressing, vinaigrette og topping
- Den lille salatskolen
- Salatleksikon
Medlemsvurdering:
For en - bokstavelig talt - deilig bok! Nydelige bilder og lettforståelige oppskrifter gjør at selv familiemedlemmer som alltid har vært skeptiske til "bare" en salat, nå nyter med velbehag de mange spennende og velsmakende forslagene til Aicha! Takk for en herlig inspirerende bok med sunne oppskrifter som kan kombineres med alt av kjøtt, fisk og skalldyr - eller kun nytes helt sånn som den er. Deilig, deilig!Kristin Wang-Norderud
Detaljer
- Forlag
- Gyldendal
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 315
- ISBN
- 9788205548954
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2021
- Format
- 25 x 21 cm
- Nr
- 8185832
Medlemsblad
Om forfatteren
AICHA BOUHLOU er født i Marokko, vokste opp i Tyskland og er bergenser av overbevisning. Etter mange år med kunstformidling og eget galleri i Bergen gjorde hun sin interesse for og glede av matlaging til levevei, først på Instagram med overveldende respons. Det førte til at hun startet bloggen aichasmat.no og utgivelsen av flere populære kokebøker; Aichas kjøkken (2016), Den grønne maten (2017) og Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt (2019).
Utdrag
Kunders vurdering
Skriv en vurdering
– For en - bokstavelig talt - deilig bok! Nydelige bilder og lettforståelige oppskrifter gjør at selv familiemedlemmer som alltid har vært skeptiske til "bare" en salat, nå nyter med velbehag de mange spennende og velsmakende forslagene til Aicha! Takk for en herlig inspirerende bok med sunne oppskrifter som kan kombineres med alt av kjøtt, fisk og skalldyr - eller kun nytes helt sånn som den er. Deilig, deilig!
– Glem slapp hodesalat og vassne agurkbiter! Denne boken inneholder de utroligste kombinasjoner av frukt og grønt, for ikke å snakke om dressinger.
– Min nye favorittkokebok!
– Inspirerende og allsidige salatoppskrifter.
– En inspirerende bok. Fine og delikate bilder. Gode beskrivelser og forslag til endringer og tilpasninger av oppskriftene.
– Utrolig mange smakfulle og lekre oppskrifter i denne kokeboken. Har brukt den i hele sommer!
– Fantastisk inspirerende og vakker bok
– Den beste kokeboken jeg noengang har kjøpt! Har allerede laget tomatsalat med yoghurt flere ganger og den er nå tilbehør nr 1 til grillmaten (og blir det også resten av året)! Tenk at gresk yoghurt kan smake så godt sammen med tomater og rødløk! For meg som ellers ikke bryr meg stort om matlaging er denne boken en åpenbaring! Fantastiske bilder og enkel forklaring og utrolig spennende sideretter. Jeg får lyst til å sende forfatteren , Aicha Bouhlou, en personlig hilsen og takk for et mesterverk! Gleder meg til flere kulinariske opplevelser og å spesialisere meg i flere av disse fantastiske rettene. Trodde aldri jeg skulle ha en kokebok liggende på nattbordet, men jo da!
– Denne boken er full av flotte og fargerike bilder, spennende ingredienser og så fine oppskrifter.
– Salat er mer enn bare tilbehør og grønne blader. Her får du oppskrifter på fargerike og appetittvekkende salater som forrett, siderett, mellomrett og hovedrett. Sistnevnte inneholder like gjerne kjøtt og fisk som egg og ost – du slipper å gå sulten fra bordet.