Sprout & co salatologi
Å sette på bordet en lekker salat eller flere, slår aldri feil og er er noe alle kan få til. Denne boka har salater for alle anledninger, fra enkle sideretter til mer komplekse varianter som nærmest er en hovedrett i seg selv. Det er friskt, grønt, rødt, spicy, morsomt og velsmakende… Salat på alle fat, sier vi!
Les mer
Skrevet av: Bente, Redaktør
Skal du invitere til middag? Da er trikset å servere hovedretten sammen med flere fargerike salater. Vær raus og lag for eksempel en potetsalat med egg og kapers, en variant med tomater og tofu samt en grønn salat med valnøtter og blåskimmelost. Fargerikt og fristende. Sunt og kjempegodt. Nam. Denne nye boka av Theo Kirwan gir deg oppskrifter på alt fra fristende, enkle sideretter til salater som er litt mer komplekse med kjøtt, fugl eller fisk som ingrediens - som pikant tunfisksashimi eller spicy lammekjøttboller. Mange av salatene står altså fint alene på bordet og er en rett i seg selv. Kanskje med litt godt brød til.
Jeg gjentar meg selv og lager den samme salaten gang på gang. Men denne boka gjør meg inspirert til å teste ut nye varianter. Bildene taler for seg selv. Alt er friskt, fargerikt og fristende. Boka har mer enn 100 oppskrifter på salater som smaker himmelsk samt en rekke dressinger som hever smaken av råvarene. Veien til et sunt og godt måltid ble plutselig litt kortere!
«Mat i stil med Ottolenghi ... bedre blir det ikke. Veldig smakfull mat som tilfeldigvis også er sunn.» The Irish Times
«Elsker, elsker, elsker friskheten og kreativiteten i denne boken.» Darina Allen, Balleymaloe kokkeskole
Detaljer
- Forlag
- Gursli Berg
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 208
- ISBN
- 9788284320175
- Utgivelsesår
- 2024
- Format
- 25 x 20 cm
- Nr
- 8226652
Om forfatteren
Theo Kirwan og broren Jack etablerte Sprout & Co sammen. Med restaurantene i og rundt Dublin er Sprout det ledende varemerket i Irland når det gjelder lokal, sesongbasert og smakfull mat. Brødrene startet sin egen økologiske gård i County Kildare i 2018.