Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Et ute

turkokeboka : oppskrifter og tips til god turmat

Har du noe i sekken du kan glede deg til å spise, blir turen enda bedre. Sigrid Henjum er en rev til å lage god turmat. Gjør som henne! Les mer

305,-

349,- Spar: 44,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Maten skal smake, også på tur. Sigrid Henjum har vært mye på tur og vet hva som skal til for å ha det fint når man er ute. Og hvordan vi skal spise for å holde koken når vi trenger litt ekstra for å takle fysiske utfordringer. Her er boka som er uunnværlig for deg som vil ha god turmat

Det er ikke noe galt med den tradisjonelle matpakka som inneholder brødblingser, men er du mye ute på tur, er det lett å øke turgleden ytterligere med noe varmt og velsmakende. Og kanskje en søt kakebit som gir energi til dagens siste etappe? Og det trenger ikke være lange turen for at du skal trekke fram utekjøkkenet. Ta med familien, fyr opp under kjelene og lag middag i det fri. Det blir garantert et ekstra hyggelig måltid. Sigrid Henjum har vært mye på tur, og vet å sette pris på og forstå nødvendigheten av god og næringsrik mat på tur. Har du noe i sekken du kan glede deg til, blir turen enda bedre!

Gass, propan, bensin eller et bål?
Bål er trivelig og varmer godt, men kan ta tid å fyre opp, avhengig av hva slags ved man har tilgang til. I utgangspunktet kan all mat lages på bålet, skriver Henjum, så bare prøv. Med et stubbebål har du kokeplate, og det blir nesten som hjemme.  Forfatteren anbefaler å lage flere hakk i stubben som du stapper litt papir eller never i, og skogsarbeidertrikset er å skvette på litt bensin også for enkel antenning. Ellers anbefaler utekokken å investere i en multifuelbrenner. Da kan du fyre med gass om sommeren og bensin om vinteren. Det er effektivt og et bedre alternativ å bruke til matlaging enn for eksempel et rødspritapparat. Har du god tid er det moro å lage en ovn av steinheller, eller en kokegrop. I ovnen kan du steke pizza, brød og boller, men det kan du strengt også få til på annet vis. Forfatter gir deg oppskrift på deilig brød som lages i steikepanne på gassbrenner. Deigen blander du tidligere på dagen, og den hever i sekken mens du vandrer i vei. For en fryd å komme fram og gomle nystekt brød med smør, beundre utsikten og deretter krype ned i soveposen. Bedre kan man ikke ha det!

Varme drikke er mer enn te og kaffe
Henjum presiserer at vi ikke må glemme å ha termos med varm drikke. Det kan være redningen hvis man har gått seg tom eller er kald. Boka gir deg alternativer til tam te og sur kaffe, som varm eplemost med kanel, solbærtoddy med ingefær, blomkålsuppe, luksuskakao ...  og heksebrygg. Sistnevnte har honning, sitron og ingefær, og kan med fordel serveres kompiser som skylder på forkjølelse for å slippe å gå på tur. Ta for øvrig termostesten. En termos som ikke holder lenge på varmen er ubrukelig og må bli hjemme.

Fra enkel matpakke til brød og gryteretter
Vi elsker matpakka med mettende blingser. Forfatteren gir deg fine tips når det gjelder pålegg.  Forsøk nye kombinasjoner og bli overrasket. Lag deg «smør» av solsikker og litt olje. Det er godt og sunnere enn smør.  Hva med en boks hjemmelaget musli med honning, frø og nøtter? Det gir tiltrengt energi og metter magen. Kan spises med tørrmelk blandet i vann. Tørrmelkpulver er også suverent i vaffelrøra.
    
Glad i brød? Du finner oppskrift på næringsrikt brød som holder seg lenge og blir du lei av det, kan du slenge sammen pannekaker med bacon.

Vi vil helst gå med lettest mulig sekk. Boka gir gode tips til middager som veier lite –  gode måltider som består av passe store blandinger pakket i poser. Tørrmat som skal svelle i varmt vann  og ferske ingredienser som tas oppi og gir et fullverdig måltid. Skal du slite langt og lenge, er det bra med en kaloribombe i lomma, for eksempel bjørnebrød. En bit av dette gir deg det siste lille sparket opp bakken.

Boka har også oppskrifter på grønne godsaker som plukkes mens du er på tur. Det er enkelt og moro å tappe bjørkesaft om våren før løvet spretter, plukke brennesle til deilig suppe eller sopp til gryterett. Å ha det godt på tur, handler mye om planlegging. Med denne boka øker trivselen ute betraktelig, enten du er på korte dagsturer eller skal tilbringe flere dager ute.

Detaljer

Forlag
Fri flyt
Innbinding
Innbundet
Språk
Nynorsk
Sider
211
ISBN
9788293090342
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Et ute
Format
24 x 19 cm
Nr
8083452

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et ute:

Turmat

Kirsten Winge
Spiral 
181,- 199,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Norge
3 for 2

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
249,- 449,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv