Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Wonderboy

roman

Møt Christian von der Hall, 34 år og senior vice president i suksesskonsernet Scandinavian Media Group og følg hans ferd mot å gjennomføre et av de mest spektakulære oppkjøpsraidene i norsk mediehistorie. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Møt Christian von der Hall, 34 år og senior vice president i suksesskonsernet Scandinavian Media Group og følg hans ferd mot å gjennomføre et av de mest spektakulære oppkjøpsraidene i norsk mediehistorie. Med siv.øk.-eksamen fra Handelshøyskolen og fire år i prestisjefimaet McKinsey har Christian gjort alt det riktige her i livet. Sammen med sin sjarmerende kone Tessa og deres to små barn lever han et vellykket direktørliv i villa på Nordberg, helt til han en dag på nyåret 2000 får en forretningsidé som i løpet av de påfølgende månedene utvikler seg til å bli hans store karrieremessige Master Plan.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Tiden
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
480
ISBN
9788210053160
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2013
Format
21 x 13 cm
Nr
8031444
Serie
Christian von der Hall 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

R
Rose-Marie – 27.09.2008

– Christian van der Hall, også kalt Wonderboy, er 34 år og allerede på vei mot toppen i finansverdenen. Året er 2000, dvs. da dot.com-selskapene nådde sitt høydepunkt i næringslivet, og unge jyplinger strødde om seg med imponerende titler. Christian har et nydelig hjem på Nordberg i Oslo, en vakker kone og to barn. Problemet er at han nesten aldri har tid til å være sammen med dem. Virkelig ille blir det når planene om et oppkjøpsraid i forlagsbransjen begynner å ta form. Kan dette gå bra? Henrik Langeland gir oss her et fornøyelig innblikk i en verden de færreste av oss kjenner, men bare kan ane fra media. Dobbeltmoralen florerer og wannabes legger store krefter ned i å bygge opp image på falske premisser. Miljøet er dessuten kynisk og ingen midler forbudt i kampen om suksess. Hva svarer f.eks Christian, som knapt har lest en skjønnlitteratær bok i hele sitt liv, når Dagens Næringsliv ringer for å høre hvilken bok han har liggende på nattbordet? Innimellom all kynismen er det mye humor i boka, og ikke få ganger ble jeg sittende og humre.

M
Marie :-) – 13.11.2005

– I boka treffer vi finansmannen Christian von der Hall, som har ett ambisiøst mål. Han vil raide Aschehoug og Gyldendal, fusjonere de to selskapene, for å skape et slagkraftig media-konsern i Europeisk målestokk. Vi får delta i hele historien, fra visjon til vedtak. Dette er selvfølgelig ikke uproblematisk, spesielt går det hardt utover hans privatliv.
Denne boka er lang, og velskrevet. Den har enkelte svært så detaljerte beskrivelser med et tungt 'finansielt språk'. Disse avsnittene blir tunge å lese, og i perioder blir boka rett og slett uengasjerende. Tror nok boka hadde tjent på at den hadde vært komprimert noe. Men på tross av dette drives handlingen godt fremover, spesielt mye takket være von der Halls, noe utsvevende privatliv som vi får innsikt i. Boka tar seg spesielt godt opp mot slutten, så det er en bok jeg kan anbefale, men den er nok mest interessant for personer som har kjennskap til markedet.

U
Unni – 19.10.2005

– Dette er den mest underholdende boka jeg har lest på mange år. I størrelse er det en murstein, men det går fort som en vind å lese den takket være det medrivende innholdet. Det føles som å se film. Folk som er kjent med Oslos mer "unge og hippe" miljøer vil også kjenne seg godt igjen. Langeland tar både næringslivet og det tilhørende utelivet på kornet og klarer å flette inn en hel del intriger og spenningsmomenter. Man må også le av hvordan de "viktige" personene i det "viktige" firmaet er ekstremt opptatt av klokkemerker og alle slags statussymboler. Ikke minst er kvinnene statussymboler, men heldigvis er boka såpass oppdatert at den også har med de tøffe kvinnene som ikke skyr noen midler hvis det kan fremme deres posisjon på arbeidsmarkedet. Boka viser hvor kyniske og kalkulerende ledere i en stor bedrift kan være, samtidig synes vi nesten synd på dem og blir i hvert fall ikke misunnelige.

K
Kårni – 29.03.2005

– Wonderboy har jeg ventet lenge med å lese. Endelig fikk jeg tid i påsken, og jeg er ikke skuffet. Christian von der Hall er hovedpersonen vi støter på, i en bok som har fått mye positiv omtale. Jeg ventet meg en bok om en moderne og ung og fremadstormende finansmann som skulle gjøre noen virkelig scoop i norsk finansbransje. Jeg ble imponert over Langelands skrivestil og fantasi fra side en.
Christian er en en ung og fremadstormende karriere mann, og med fokus litt for mye på karrieremann. For som sikkert er et kjent fenomen i disse jobbtrakter, så har han problemer med å la tidsklemma gå opp. Som en renbarka businessmann går dette utover det sosiale.
Hva som griper meg som mest fascinerende med boka er måten Langeland klarer smyge inn en personlighet som ikke helt samstemmer med den fremadstormende businessmannen ¿ en personlighet som veldig forsiktig kommer frem underveis. Christian er ikke helt som han forsøker vise seg utad. Den kalde maska er ikke fullt så kald!
Veldig bra bok, som lever opp til sitt rykte.

L
Lotta – 04.02.2005

– Spennende og underholdende måte å få innblikk i finanslivet. Trodde aldri at jeg skulle like boka så mye som jeg gjorde. Med null interesse for næringsliv og dens slags kan jeg mildt sagt si at man ikke får de aller største forventinger hvis man skal gi seg i kast med denne boka. Med forventinger om at jeg skulle sitte som et spørsmålstegn hele veien gjennom boka så ble jeg positivt overrasket. Henrik Langeland skriver nemlig veldig bra¿ hva ellers kan være forklaringen på at jeg har vanskelig med å legge fra meg en bok om firmaer, møter, foretningsreiser, fester, kontakter, oppkjøp¿ OG TIL OG MED OM OPPSJONER(!) Når det er sagt så tror jeg faktisk at det går an å lære et eller annet i denne boka. Vi får æren av å bli med Christian von der Hall, aka Wonderboy, på hans streben etter den ultimative forretningsplanen. Hva planen går ut på? La oss si at det er ikke så enkelt å kjøpe opp forlag som man skulle tro. Bare spør Christian von der Hall:)

Oppdag mer

Bøker som ligner på Wonderboy:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv