Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Å fange virkeligheten

dokumentarfilmens århundre

Å fange virkeligheten utkom første gang i 2001 og gir deg en solid oversikt over dokumentarfilmens historie. Denne andreutgaven er oppdatert om de siste års utvikling, også der dokumentarfilmens uttrykksformer har flyttet seg inn i andre medier. Les mer

419,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Å fange virkeligheten utkom første gang i 2001 og gir deg en solid oversikt over dokumentarfilmens historie. Denne andreutgaven er oppdatert om de siste års utvikling, også der dokumentarfilmens uttrykksformer har flyttet seg inn i andre medier.
Gjennom et drøyt århundre har ulike filmskapere forsøkt «å fange virkeligheten». Denne boken gir en oversikt over sentrale filmer, serier og andre dokumentaruttrykk: fra Robert Flatherys «Nanook», om livet blant inuittene i Canada ved begynnelsen av det 20. århundret til «Big Brother», om livet i en tv-overvåket leilighet utenfor Oslo ved inngangen til det 21. århundret. Denne andreutgaven er oppdatert også om dagens dokumentariske filmer på YouTube.

Forfatterne stiller spørsmål ved den blinde tillit som er blitt dokumentarfilmen til del. Men utgangspunkt i dokumentarfilmpioneren John Griersons begrep om «den kreative behandling av virkeligheten» understreker han at dokumentarfilm ikke er virkelighet, men er måte å betrakte virkeligheten på.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
363
ISBN
9788215011868
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
22 x 14 cm

Kunders vurdering

D
DMF – 31.07.2005

– Hvis du er ute etter teorier om dokumentarfilmer, en oversikt over deres utvikling eller bare generelt vil ta et dypdykk i denne mangefasetterte filmsjangeren, er denne boken et meget godt alternativ.
"Å fange virkeligheten" tar deg med fra de første levende bildene og helt frem til dagens realityserier, og i motsetning til mange lignende bøker er språket levende og enkelt å forstå for menigmann. Teorier og begrep forklares godt, og forfatterens glede for stoffet skinner lett gjennom, og smitter over på leseren, enten denne er filmstudent eller bare en filminteressert som er ute etter en oversiktlig og lettlest innføring i temaet dokumentarfilm. Det er akkurat det du får her.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Å fange virkeligheten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dandy

Jan Guillou
Innbundet 
363,- 399,-

Natur 2

Hjørdis H. K. Bakke
Paperback 
309,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv