Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hvordan utforsker man medieerfaringer?

kvalitativ metode

Denne metodeboken prøver å dekke behovet for både en teoretisk og praktisk innføring i kvalitativ empirisk mediebruksforskning. Den tar utgangspunkt i begrepet erfaring, slik at det tradisjonelle, ganske blodfattige bruksaspektet fremstår som teknologiske og tekstlige erfaringer, sanselig-perseptuelle, kognitive, emosjonelle og estetiske erfaringer, samt individuelle og kollektive sosiale erfaringer. Les mer

599,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Denne metodeboken prøver å dekke behovet for både en teoretisk og praktisk innføring i kvalitativ empirisk mediebruksforskning. Den tar utgangspunkt i begrepet erfaring, slik at det tradisjonelle, ganske blodfattige bruksaspektet fremstår som teknologiske og tekstlige erfaringer, sanselig-perseptuelle, kognitive, emosjonelle og estetiske erfaringer, samt individuelle og kollektive sosiale erfaringer.

Kvalitativ metode er åpen eksplorerende og ikke så regelbunden som den kvantitative tilnærmingen. Men boken insisterer på en del systematikk og regler allikevel. Slik anerkjennes for eksempel den kvantitative metodens krav om validitet og reliabilitet også for kvalitative studier. Men generaliseringskravet betraktes som ikke brukbart for kvalitative studier, og erstattes med kravet om analytisk kompleksitet.

Hvordan utforsker man medieerfaringer er beregnet for studenter og ferske forskere fra samfunnsfag og humanioria, både på universitets- og høyskolenivå.

Detaljer

Forlag
IJ-forlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
203
ISBN
9788271472740
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Format
17 x 15 cm

Kunders vurdering

U
Ubo – 10.04.2006

– Dette er nok en god metodebok fra universitetet i Bergen. I tillegg finnes det en bok som heter metodefag for medievitenskap av Østbye. I denne boken har Gentikow et kapittel. Denne boken er en noe grundigere innføring i kvalitativ metode. Boken er muligens ikke så omfattende som den andre metodeboka, men er til i stedet mer dyptgående. Den fungerer ikke så godt hvis man leser den fra perm til perm som en lærebok, men bedre som en slags oppslagsbok når man driver med kvalitativ metode. da er denne boken god å rådføre seg til og henvise til i metodekapittelet på oppgaven.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvordan utforsker man medieerfaringer?:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ysting

Ragnhild Nordbø
Paperback 
689,-
 

Islam

Catharina Raudvere
Paperback 
434,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv