Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Barn og ungdom som sørger

faglig støtte til barn og ungdom som opplever alvorlig sykdom eller død i nær familie

Det er viktig for barn og ungdoms utvikling at de tas med i viktige livshendelser i familien: «Det du ikke vet og derfor ikke forstår, har du vondt av lenge.» Boken gir en forståelsesramme for barns individuelle sorgopplevelser. Les mer

519,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Det er viktig for barn og ungdoms utvikling at de tas med i viktige livshendelser i familien: «Det du ikke vet og derfor ikke forstår, har du vondt av lenge.» Boken gir en forståelsesramme for barns individuelle sorgopplevelser. Faglig støtte kan redusere det sørgende barnets lidelse, og den kan bedre barn og ungdoms mestringsvilkår: Barna trenger en krise- eller tapshistorie å bygge fremtiden på. Her beskrives mange konkrete intervensjoner: familiesamtaler, lek- og samtaleterapi, nettverksarbeid og metoder utviklet for å skape trygghet, refleksjon og kroppskontroll, og alderstilpasset bruk av tegning, musikk, oppgaver og litteratur. Det gis eksempler på gode måter å arbeide tverrfaglig på, og på behandlingsmetoder når problemene skaper større funksjonsforstyrrelser.
Kari Bugge er faglig leder for Seksjon for sorgstøtte, Senter for helsefremmende arbeid ved Akershus universitetssykehus. Eline Grelland Røkholt er spesialrådgiver samme sted.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
206
ISBN
9788245007626
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

J
Jenke – 27.10.2009

– For de fleste av oss er det uutholdelig å være vitne til sorg og tap i vår innerste krets av familie og venner, og ekstra stor blir smerten når dette gjelder barn og ungdom. Denne boken har tatt for seg innsikt og forståelse av barn og ungdoms tanker og opplevelse av sorg, død og tap, og boken skriver blant annet om aktuelle grupper barn og ungdom kan få hjelp i, blant annet familiesamtaler, nettverkstilbud og sorggrupper. Fra de yngste barn til eldre ungdom, denne boken gir leseren viktig innsikt og forståelse av de yngstes tanker og smerte når et intenst tap har inntruffet. Boken burde så absolutt brukes av både fagpersonell og mennesker i vanskelige situasjoner!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Barn og ungdom som sørger:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Barn

Solfrid Raknes
Produkt bestående av flere enkeltprodukter 
559,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv