Min side Kundeservice Vår historie Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Tenke- og arbeidsmåter i medisinen

en innføring i den medisinske logikk
Tenke- og arbeidsmåter i medisinen tilbyr ”kunnskap om kunnskapen”. Boka beskriver det medisinske kunnskapsgrunnlag, og gir kommende leger og spesialister et nyttig metaperspektiv på egen yrkesutøvelse. Les mer
505,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Tenke- og arbeidsmåter i medisinen tilbyr ”kunnskap om kunnskapen”. Boka beskriver det medisinske kunnskapsgrunnlag, og gir kommende leger og spesialister et nyttig metaperspektiv på egen yrkesutøvelse. Boka tilbyr grunnleggende metodekunnskap som er nødvendig for en student og en yrkesutøver som ønsker å arbeide kunnskapsbasert. Boka stimulerer til livslang læring og gjør det lettere å bevare gløden for faget. Boken er i første rekke beregnet for medisinstudenter, men passer godt også for andre studenter i andre helsefag som odontologi og ernæringsfag. Den rommer også relevant metodestoff for leger under spesialistutdanning.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Språk
Bokmål
Sider
227
ISBN
9788205445048
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Tenke- og arbeidsmåter i medisinen
Format
Vannmerket PDF

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

S
Stud.Med, Oslo – 15.03.2006

– Jeg skriver dette i forhold til 1.semester ved medisin, Universitet i Oslo. Boken er ment som en innføring i samunnsmedisin og det fungerer den også greit som. Jeg hadde derimot mye større forventninger til den, og føler ikke at den fungerer godt som noen "stimulans til faglig refleksjon". Boken er til tider rotete og jeg føler det er vanskelig å trekke ut essensen i boken og å henge med på hvor forfatteren vil hen. I forhold til hva som er forventet til eksamen er den likevel viktig, da dette ikke dekkes godt nok andre steder. Men det er ikke noe behov for å begynne på den før andre del av semesteret.

P
Pluss – 06.03.2006

– "Tenke- og arbeidsmåter i medisinen" er først og fremst aktuell for ferske medisinstudenter. Dette er ikke boka du pugger fra perm til perm en uke før eksamen, men heller en bok du bør lese gjennom litt tidligere i semesteret. Den tar for seg grunnleggende trekk ved den medisinske logikken, og gir en god innføring i et bredt spekter av emner.
Poenget er at boken gir leseren en forståelse av hvordan selve tenkemåten i medisinen fungerer, og når man får grepet på dette blir de andre fagene i studiet mye lettere å tilegne seg. Dessuten skriver Bjørndal i et lett og forståelig språk, noe som er en kjempefordel. En spennende introduksjonsbok til et spennende studium!

y
yihaa – 12.02.2006

– Forfatteren Arild Bjørndal skriver en meget god bok som gir en god innføring i medisink logikk. Boken er delt inn i logiske kapitler som tar for seg ulike aspekter ved medisinen; forskningsdesign, statistikk, folkehelse, global helse, og organisering av Helsetjenesten i Norge. Det er interessant å lese om ulike definisjoner av sentrale begrep som helse og sykdom. Personlig satte jeg mest pris på kapittelet om folkehelsen, her blir myter og rykter om helse-Norge bekreftet og avkreftet.
Bjørndal som er professor i samfunnsmedisin ved universitet i Oslo har skrevet denne boken med tanke på medisinstudenter, og er vel ikke egnet til det store publikum. Men medisinstudenter vil nyte godt av denne boken.

S
Stud.med. – 23.01.2006

– Denne boka brukes på 1. semester på medisinstudiet i Oslo, men jeg tror nok at også medisinstudenter andre steder i Norge, eller verden, kunne ha nytte av å lese denne. Den gir en enkel og grei innføring i medisinfaget. Den tar litt grundigere for seg de fem medisinske kjernespørsmålene, forskningsdesign, noe statistikk, litt om folkehelse, global helse, og hvordan vi organiserer Helsetjenesten i Norge. Jeg vil anbefale å lese denne boka så tidlig som mulig, så blir kanskje andre fag lettere å lese! Boka er også nyttig fordi den bruker mange medisinske fremmedord, og forklarer hvert enkelt av dem i fotnoter nederst på sidene. Denne boka er verdt å lese!

m
med.stud – 01.05.2005

– Dette er en godt skrevet bok som gir en kort og grei innføring i hvordan det norske helsevesen er bygget opp, hvilke regler som gjelder for helsearbeidere og hvordan en lege jobber til dagelig. Den bruker et enkelt språk og er hensiktsmessig delt opp i små underkapitler som gjør lesingen enkel og rask. Man blir ikke stående fast i vanskelige formuleringer i denne boka!
Slutten av boka gir statistikk som gjør det mulig å se norsk helsevesen i en global sammenheng. (Helsevesenet vårt er kanskje ikke så ille som media vil ha det til?) Boken er også proppet med kliniske eksempler som gjør stoffet mer levende!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tenke- og arbeidsmåter i medisinen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv