Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Fokusgrupper som forskningsmetode for medisin og helsefag

Kirsti Malteruds standardverk "Kvalitative metoder i medisinsk forskning" (3. utgave 2011) er kjent for de fleste innenfor fagfeltet. I mer enn tre tiår har hun høstet praktisk erfaring med ulike kvalitative forskningsmetoder og sett betydningen av å bruke systematisk refleksjon til å gjøre menneskers erfaringer til kunnskap om sykdom og helse. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Kirsti Malteruds standardverk "Kvalitative metoder i medisinsk forskning" (3. utgave 2011) er kjent for de fleste innenfor fagfeltet. I mer enn tre tiår har hun høstet praktisk erfaring med ulike kvalitative forskningsmetoder og sett betydningen av å bruke systematisk refleksjon til å gjøre menneskers erfaringer til kunnskap om sykdom og helse.

I fokusgrupper møtes mennesker til samhandling og diskusjon omkring et tema som forskeren ønsker å utvikle kunnskap om. Fokusgruppemetodikk synliggjør merverdien av å samle mennesker i grupper for å utveksle erfaringer, ved at felles innspill bekrefter betydningen av fellesskap og ulikhet. Derfor har Malterud skrevet Fokusgrupper som forskningsmetode for medisin og helsefag.

I denne boken presenterer Malterud metodiske prinsipper, prosedyrer og utfordringer for forskere som vil bruke fokusgruppedesign som forskningsmetode. Gjennom sine egne prosjekter har hun lært mye om hva som skal til for at slike gruppesamtaler kan lede til nytenkning innenfor medisinsk teori og praksis. Disse erfaringene deler hun, både for å bistå andre som vil følge etter, og for å bidra til kritiske diskusjoner om ulike valg og posisjoner i forskningsprosessen.

Boken inneholder 23 kapitler organisert i fem hoveddeler: I Gruppediskusjoner kan gi ny kunnskap / II Forberedelse / III Gjennomføring / IV Bearbeiding / V Muligheter og utfordringer.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
164
ISBN
9788215020464
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Format
23 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fokusgrupper som forskningsmetode for medisin og helsefag:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skygger
Ny!

Skygger

Steffen Kverneland
Innbundet 
390,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv