Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Mennesket og mikrobene

Boken beskriver hvordan folks liv og levekår har blitt formet av smittestoffene, og hvordan forskere, helsepersonell og politikere arbeidet for å forstå og redusere utbredelsen av de sykdomsgivende mikrobene (smittestoffene). Les mer

449,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Boken beskriver hvordan folks liv og levekår har blitt formet av smittestoffene, og hvordan forskere, helsepersonell og politikere arbeidet for å forstå og redusere utbredelsen av de sykdomsgivende mikrobene (smittestoffene).
Som alt annet levende utviklet også mennesket seg fra en bakgrunn skapt av bakterier og virus. Og ved det ble mennesket tilpasset til mikrobenes livsbetingelser. Men med menneskets økende inngripen i naturen endret også relasjonene til mikrobene seg. Og ved det oppstod grunnlag for utvikling av farlige epidemier.

Det var dette arbeidet som gjorde det mulig for norske barn født etter 1960 å leve opp uten frykt for smittestoffene, tilsynelatende for første gang i menneskehetens historie. Men det var også dette arbeidet som gjorde det mulig for smittestoffene å overliste menneskets tilpasninger.

Mennesket og mikrobene er skrevet for helsefagstudenter og fagfolk som er opptatt av smittevernparadoksets utvikling og mulige løsning.

Elling Ulvestad er avdelingssjef ved Mikrobiologisk avdeling, Haukeland universitetssykehus, og professor i immunologi ved Universitetet i Bergen. Den vitenskapelige hovedinteressen er knyttet opp mot forståelse av det sosiale samspillet mellom menneske og mikrobene. Han er redaktør av APMIS, og har tidligere gitt ut «Defending life - The nature of host-parasite relations» (2007).

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
251
ISBN
9788215025520
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
23 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mennesket og mikrobene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv