Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Overvåkingskapitalismens tidsalder

kampen for en menneskelig framtid ved maktens nye frontlinje

Med sine "gratis" tjenester har giganter som Google og Facebook gitt oss et tilbud vi ikke kunne takke nei til. Til gjengjeld forsyner de seg med enorme mengder data om vår oppførsel og preferanser, som de ganske uforstyrret selger videre til høystbydende. Les mer

259,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 259,-
Med sine "gratis" tjenester har giganter som Google og Facebook gitt oss et tilbud vi ikke kunne takke nei til. Til gjengjeld forsyner de seg med enorme mengder data om vår oppførsel og preferanser, som de ganske uforstyrret selger videre til høystbydende. Det er dette Shoshana Zuboff kaller overvåkingskapitalisme, et fenomen som truer med å omforme samfunnet like mye som den industrielle revolusjonen gjorde på 1800-tallet. I overvåkingskapitalismens tid er vi ikke bare konsumenter, vi utgjør selve råvaren. Den skjulte og stadig mer sofistikerte bruken av dataene om oss bidrar ikke bare til å gi oss skreddersydd innhold og reklame. Den er blitt et verktøy til å forutsi og påvirke vår atferd, både som kunder, borgere og som velgere. Og den utgjør en mektig trussel mot så vel demokratiet som vår personlige frihet.
Shoshana Zuboff er filosof, sosialpsykolog og professor emerita ved Harvard Business School. Hennes tre tidligere bøker har alle åpnet dører til ny forståelse av hvordan teknologien påvirker mennesket.

Detaljer

Forlag
Spartacus
Språk
Bokmål
ISBN
9788243013612
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
The age of surveillance capitalism

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Overvåkingskapitalismens tidsalder:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv