Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Havanna taxi

liv og løgn på det nye Cuba

«Høyst lesverdig [.] Forfatteren har samlet og satt sammen episoder og hendelser som i sum gir et troverdig bilde av livet på Cuba. Han har gjort en fremragende jobb etter min mening [. ] Anbefales!»

Nettavisen

«Dra til Cuba,» sier turistene, «før det er for sent.» «Øya forandrer seg,» sier ekspertene. Men da den norske sosialantropologen Ståle Wig flyttet til Havanna og begynte å kjøre taxi, oppdaget han en annen historie. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager
«Dra til Cuba,» sier turistene, «før det er for sent.» «Øya forandrer seg,» sier ekspertene. Men da den norske sosialantropologen Ståle Wig flyttet til Havanna og begynte å kjøre taxi, oppdaget han en annen historie.

Havanna Taxi er den sanne fortellingen om tre enkeltmennesker og en drosje, i skyggen av de store hendelsene på Cuba de seneste årene - tilkoblingen til internett, åpningen mot USA og Fidel Castros død.

Norjes, Linet og Catalina vil gripe mulighetene som nå oppstår. Norjes starter en blogg og kritiserer myndighetene, Linet øyner muligheten for å komme seg ut av depresjon ved å ta et kurs i bedriftsøkonomi, og partikvinnen Catalina vil slå seg opp som taxi-eier sammen med forfatteren. Snart merker de hvordan deres drømmer og initiativ støter mot gamle, inngrodde strukturer. Cubas store forandring er ikke hva den utgir seg for.

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
351
ISBN
9788248928478
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Havanna taxi
Format
22 x 16 cm
Nr
8202680

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Høyst lesverdig [.] Forfatteren har samlet og satt sammen episoder og hendelser som i sum gir et troverdig bilde av livet på Cuba. Han har gjort en fremragende jobb etter min mening [. ] Anbefales!»

Nettavisen

«denne utmerkede, medrivende og svært velskrevne boken. . for en prosa.»

MORTEN STÅLE NILSEN, Bok365

«[.] Wig skriv spennande, nærmast skjønnlitterært. Me kjenner kaldsveitten på kroppen når han skildrar synet av ein politikontroll lenger framme i vegen, vel vitande om at dei når som helst kan setja ein stoppar for sjåføraktiviteten hans. Han fortel livshistoria til vennene sine opent og nært [.] slik blir dei ein levande, menneskeleg kontrast til eit ansiktslaust system.»

Stavanger Aftenblad

«gjør dypt inntrykk. [.] Han klarer å skrive inn en nerve . som gjør at man sluker boken side for side.»

Telemarksavisa

«En særdeles god bok om det moderne Cuba ... Det er elementer av både Graham Greene og John le Carré i Ståle Wigs sterke dokumentarbok. ... Gjennomgående viser Wig en eksepsjonell evne til å mane frem en medrivende fortelling basert på livene til disse fi»

Varg Lukas Folkmann, Dagens Næringsliv

«En magisk-realistisk beretning om Cubas nedslitte revolusjon. Ståle Wig viser at virkeligheten er mer dramatisk enn en roman ville ha vært. En usedvanlig velskreven bok.»

Vegard Bye

«Beskriver verden fra førersetet av en taxi, gripende og ærlig.»

Simen Sætre

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Havanna taxi:

USA
Ny!

USA

Vegard Martinsen
E-bok 
150,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen
3 for 2

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv