Havanna taxi - Ståle Wig

Havanna taxi

liv og løgn på det nye Cuba

«Da boken nærmer seg slutten, (...) er språket kraftig og billedrikt på en måte vi forbinder med den magiske realismen. Men Havanna taxi er sakprosa. Og for en prosa.»

, BOK365 Terningkast 5
«Dra til Cuba,» sier turistene, «før det er for sent.» «Øya forandrer seg,» sier ekspertene. Men da den norske sosialantropologen Ståle Wig flyttet til Havanna og begynte å kjøre taxi, oppdaget han en annen historie. Les mer
Vår pris
390,-
Spar
39,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 390,-
Spar: 39,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

«Dra til Cuba,» sier turistene, «før det er for sent.» «Øya forandrer seg,» sier ekspertene. Men da den norske sosialantropologen Ståle Wig flyttet til Havanna og begynte å kjøre taxi, oppdaget han en annen historie.

Havanna Taxi er den sanne fortellingen om tre enkeltmennesker og en drosje, i skyggen av de store hendelsene på Cuba de seneste årene - tilkoblingen til internett, åpningen mot USA og Fidel Castros død.

Norjes, Linet og Catalina vil gripe mulighetene som nå oppstår. Norjes starter en blogg og kritiserer myndighetene, Linet øyner muligheten for å komme seg ut av depresjon ved å ta et kurs i bedriftsøkonomi, og partikvinnen Catalina vil slå seg opp som taxi-eier sammen med forfatteren. Snart merker de hvordan deres drømmer og initiativ støter mot gamle, inngrodde strukturer. Cubas store forandring er ikke hva den utgir seg for.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Morten Ståle Nilsen, BOK365
Terningkast 5 MORTEN STÅLE NILSEN, Bok365
Terningkast 5 Nettavisen
Terningkast 5 Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 351
ISBN: 9788248928478
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 16 cm
Nr: 8202680
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Da boken nærmer seg slutten, (...) er språket kraftig og billedrikt på en måte vi forbinder med den magiske realismen. Men Havanna taxi er sakprosa. Og for en prosa.»

, BOK365 Terningkast 5

«denne utmerkede, medrivende og svært velskrevne boken. . for en prosa.»

, Bok365 Terningkast 5

«Høyst lesverdig [.] Forfatteren har samlet og satt sammen episoder og hendelser som i sum gir et troverdig bilde av livet på Cuba. Han har gjort en fremragende jobb etter min mening [. ] Anbefales!»

Nettavisen Terningkast 5

«[.] Wig skriv spennande, nærmast skjønnlitterært. Me kjenner kaldsveitten på kroppen når han skildrar synet av ein politikontroll lenger framme i vegen, vel vitande om at dei når som helst kan setja ein stoppar for sjåføraktiviteten hans. Han fortel livshistoria til vennene sine opent og nært [.] slik blir dei ein levande, menneskeleg kontrast til eit ansiktslaust system.»

Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Beskriver verden fra førersetet av en taxi, gripende og ærlig.»

Simen Sætre

«En magisk-realistisk beretning om Cubas nedslitte revolusjon. Ståle Wig viser at virkeligheten er mer dramatisk enn en roman ville ha vært. En usedvanlig velskreven bok.»

Vegard Bye

«En særdeles god bok om det moderne Cuba ... Det er elementer av både Graham Greene og John le Carré i Ståle Wigs sterke dokumentarbok. ... Gjennomgående viser Wig en eksepsjonell evne til å mane frem en medrivende fortelling basert på livene til disse fi»

, Dagens Næringsliv

«gjør dypt inntrykk. [.] Han klarer å skrive inn en nerve . som gjør at man sluker boken side for side.»

Telemarksavisa