Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Havanna taxi

liv og løgn på det nye Cuba

«Da boken nærmer seg slutten, (...) er språket kraftig og billedrikt på en måte vi forbinder med den magiske realismen. Men Havanna taxi er sakprosa. Og for en prosa.»

BOK365

«Dra til Cuba,» sier turistene, «før det er for sent.» «Øya forandrer seg,» sier ekspertene. Men da den norske sosialantropologen Ståle Wig flyttet til Havanna og begynte å kjøre taxi, oppdaget han en annen historie. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager
«Dra til Cuba,» sier turistene, «før det er for sent.» «Øya forandrer seg,» sier ekspertene. Men da den norske sosialantropologen Ståle Wig flyttet til Havanna og begynte å kjøre taxi, oppdaget han en annen historie.

Havanna Taxi er den sanne fortellingen om tre enkeltmennesker og en drosje, i skyggen av de store hendelsene på Cuba de seneste årene - tilkoblingen til internett, åpningen mot USA og Fidel Castros død.

Norjes, Linet og Catalina vil gripe mulighetene som nå oppstår. Norjes starter en blogg og kritiserer myndighetene, Linet øyner muligheten for å komme seg ut av depresjon ved å ta et kurs i bedriftsøkonomi, og partikvinnen Catalina vil slå seg opp som taxi-eier sammen med forfatteren. Snart merker de hvordan deres drømmer og initiativ støter mot gamle, inngrodde strukturer. Cubas store forandring er ikke hva den utgir seg for.

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
351
ISBN
9788248928478
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
22 x 16 cm
Nr
8202680

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Da boken nærmer seg slutten, (...) er språket kraftig og billedrikt på en måte vi forbinder med den magiske realismen. Men Havanna taxi er sakprosa. Og for en prosa.»

Morten Ståle Nilsen, BOK365

«denne utmerkede, medrivende og svært velskrevne boken. . for en prosa.»

MORTEN STÅLE NILSEN, Bok365

«Høyst lesverdig [.] Forfatteren har samlet og satt sammen episoder og hendelser som i sum gir et troverdig bilde av livet på Cuba. Han har gjort en fremragende jobb etter min mening [. ] Anbefales!»

Nettavisen

«[.] Wig skriv spennande, nærmast skjønnlitterært. Me kjenner kaldsveitten på kroppen når han skildrar synet av ein politikontroll lenger framme i vegen, vel vitande om at dei når som helst kan setja ein stoppar for sjåføraktiviteten hans. Han fortel livshistoria til vennene sine opent og nært [.] slik blir dei ein levande, menneskeleg kontrast til eit ansiktslaust system.»

Stavanger Aftenblad

«gjør dypt inntrykk. [.] Han klarer å skrive inn en nerve . som gjør at man sluker boken side for side.»

Telemarksavisa

«Beskriver verden fra førersetet av en taxi, gripende og ærlig.»

Simen Sætre

«En magisk-realistisk beretning om Cubas nedslitte revolusjon. Ståle Wig viser at virkeligheten er mer dramatisk enn en roman ville ha vært. En usedvanlig velskreven bok.»

Vegard Bye

«En særdeles god bok om det moderne Cuba ... Det er elementer av både Graham Greene og John le Carré i Ståle Wigs sterke dokumentarbok. ... Gjennomgående viser Wig en eksepsjonell evne til å mane frem en medrivende fortelling basert på livene til disse fi

Varg Lukas Folkmann, Dagens Næringsliv

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Havanna taxi:

USA

Espen Hammer
Innbundet 
345,- 379,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
218,- 249,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 
Fars rygg
Ny!

Fars rygg

Niels Fredrik Dahl
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv