Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Landet som lovet alt

min israelske reise

"Som liten ville jeg bli indianer eller jøde. Historien til begge disse folkene fascinerte en ung jente på ti år som leste tegneserien om Sølvpilen og Månestråle og som bladde storøyd i farmors Bibel. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 322,-
"Som liten ville jeg bli indianer eller jøde. Historien til begge disse folkene fascinerte en ung jente på ti år som leste tegneserien om Sølvpilen og Månestråle og som bladde storøyd i farmors Bibel. Snart fant jeg ut at indianerne levde i reservater, mens jødene, de hadde sitt eget land. Dit ville jeg dra bare jeg ble stor nok."


Da Sidsel Wold var 19 år reiste hun ut og bodde på kibbutz i Israel. Hun forelsket seg i landet og folket og ville selv konvertere til jødedommen. Tilbake i Oslo arbeidet hun i flere år for å få frem Israels side i konflikten, men gradvis ble det vanskeligere å forsvare statens handlinger. Landet utviklet seg til å bli noe helt annet enn det de idealistiske sionistene og pionerene hadde drømt om før 1948. I dag styres Israel av politikere fra høyresiden - religiøse og nasjonalistiske partier som ikke har vilje eller evne til å forhandle om fred med palestinerne.

Landet som lovet alt handler om Israels historie og tar for seg statens indre problemer og utfordringer. Boken er også Wolds personlige beretning om sine erfaringer og møter med mennesker som forandret henne - en personlig reise fra kibbutzen til et liv som korrespondent i Midt-Østen.

Sidsel Wold (f. 1959) er forfatter og journalist i NRK med lang erfaring fra Midt-Østen generelt og Israel spesielt, hvor hun har bodd i flere år. Hun har mottatt Ossietzky-prisen for sitt arbeid.

Medlemsvurdering:
Forholdet mellom Israel og Palestinerne er en konflikt som svært mange har en mening om og usannheter og usakligheter er det som mest preger denne konflikten i dagens debatt. Sissel Wold har en kunnskap og et engasjement som bidrar til å nyansere Les! Jeg har savnet en bok som denne i lang til! Bravo Sidsel!

Svein Svenningsen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
311
ISBN
9788243009479
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
23 x 15 cm
Nr
8078947

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

K
Kirsten – 01.05.2016

– En melankolsk reise er dette, fra Iraels oppstandelse like etter krigen, til alle eksemplene på det pågående moralske forfallet forfatteren har vært vitne til, siden hun som ung idealist bodde i Kibbutz og deltok med entusiasme i landets oppbygging, i en tid før ordet 'palestiner' i det hele tatt kom i bruk. Likevel har forfatteren unngått et enøyd blikk på en krig, eller konflikt, mellom to folkeslag. Wold har synet intakt på begge øyne, en stor styrke for fremstillingen, men samtidig gir dette lite håp for dagens ufred og aggressive handlinger. På begge sider. Det er en ujevn krig. Det er Davids kamp mot Goliat, men i dagens samfunn er han palestiner, skriver Wold. Det melankolske; Hennes elskete Israel går baklengs inn i nåtiden. Med stadig mer ortodokse førere forkludres et samliv som kunne vært mindre konfliktfylt. I alle fall dersom en tar inn over seg dette, at mye av det som skjer, er i ly av de respektive religionene. Nesten ironisk, blir det, fordi det er flere gener som forener enn som skiller de to folkeslagene. Dermed er religionen den viktigste samlende faktor i dagens Israel. Fire stjerner i stedet for fem; For en vanlig dødelig, litt for mye informasjon, alt for mange navn, til at undertegnete klarte henge med i noen av kapitlene...! Anbefales likevel på det sterkeste til alle som ønsker en balansert versjon av konfliktene i Israel og i Palestina. Et must for alle som trenger vite mer. Les, lær, forstå mer.

S
Svein Svenningsen – 26.01.2016

– Forholdet mellom Israel og Palestinerne er en konflikt som svært mange har en mening om og usannheter og usakligheter er det som mest preger denne konflikten i dagens debatt. Sissel Wold har en kunnskap og et engasjement som bidrar til å nyansere Les! Jeg har savnet en bok som denne i lang til! Bravo Sidsel!

Ø
Ø Sørlie – 26.01.2016

– Meget opplysende bok. Troverdig. Interessant lesning. Fikk en god forståelse av hvorfor konflikten er så innfløkt og vanskelig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Landet som lovet alt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tre lys
99,-

Tre lys

Claire Keegan
Innbundet 
99,- 299,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv