Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Midtøsten på 200 sider

fra 1820 til i dag

«Formidler et komplisert stoff i en språkdrakt som ikke burde skremme noen fra å gå i gang. Den norske debatten om Midtøsten vil utvilsomt berikes.»

Klassekampen

Bli med bak nyhetene, til de bakenforliggende sammenhengene og maktstrukturene som forklarer mye av stormaktenes spill i Midtøsten.

Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 364,-

Midtøsten på 200 sider


Odd Karsten Tveit har kjent Midtøsten på kroppen, som NRKs mangeårige korrespondent i det konfliktfylte området. Som journalist har han stått foran kamera i kuleregnet, og han har møtt mektige ledere som Arafat, Begin og Erdogan. I Midtøsten på 200 sider får vi en lettlest og spennende innføring i historien i regionen, selve bakteppet for det vi leser om i avisene i dag.


Kvinnens rolle
Tveit har gode kilder og deler raust fra egne erfaringer og kunnskap. Han løfter blant annet fram kvinnens rolle i århundrene han tar for seg, fra 1820 fram til i dag. I historien om Saudi-Arabias første konge, Ibn Saud, får vi et glimt av kvinnenes viktige rolle. – Sauds tante inspirerte ham til framstøtene som gjorde ham til noe mer enn en stammeleder. Den eldre søsteren var kong Sauds nærmeste rådgiver, han presenterte seg ofte som «bror til Nora», forteller Tveit.


Utrolige historier
Boka er spekket med utrolige fortellinger og interessante fakta, fra da Det osmanske riket dominerte området, så Storbritannia og Frankrike, før USA gjorde sitt inntog. Tveit byr på et skarpere analytisk blikk på maktrelasjonene og stormaktenes spill enn i sine tidligere bøker, og vi får kjennskap til historiene bak både krigen i Syria, den arabiske våren, fremveksten av IS og Israel- Palestina-konflikten. – Det skal være kjøtt og blod og egne erfaringer, sier Tveit, – ellers kunne folk like gjerne brukt Wikipedia.
Boka er rikt illustrert.

Medlemsvurdering:
Meget opplysende bok om utviklingen i Midtøsten. Og ut fra denne historien er det liten sannsynlighet for en fredelig sameksistens mellom israelere og palestinere.

Bjarne Meling

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
201
ISBN
9788248926429
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
23 x 17 cm
Nr
8168156
Serie
På 200 sider

Medlemsblad

Om forfatteren

ODD KARSTEN TVEIT (f. 1945) har som journalist og NRK-korrespondent dekket Midtøsten-konflikten i over førti år og skrevet prisbelønte bøker om regionen. I 2005 fikk han Brageprisen for Krig og diplomati. Tveit er, med sin store kunnskap og rike kildetilfang, en internasjonal kapasitet på Midtøstens moderne historie og konfliktens politiske betydning.

Hva er Midtøsten?

Begrepet Midtøsten stammer fra 1800-tallet, da sjøfolk kalte skjæringspunktet mellom 30 grader øst og 30 grader nord for «midt-øst». Dette punktet lå nær inngangen til Suezkanalen, den nye vannbårne snarveien til Østen fra Europa. I dag dekker betegnelsen landene øst for Middelhavet og ved Persiabukta; Iran, Irak, Syria, Israel, Libanon, Jordan, Egypt, De forente arabiske emirater, Bahrain, Kuwait, Oman, De palestinske territoriene, Qatar, Saudi-Arabia, Tyrkia og Jemen.

Kilde: wikipedia.no

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Formidler et komplisert stoff i en språkdrakt som ikke burde skremme noen fra å gå i gang. Den norske debatten om Midtøsten vil utvilsomt berikes.»

Tore Linné Eriksen, Klassekampen

«Midtøsten på 200 sider – Fra 1820 til i dag er både ei bok som kan lesast i sin samanheng og som eit oppslagsverk for dei som ynskjer kortfatta innsyn i konkrete tidsepokar eller hendingar ... eit verdfullt bidrag til auka kunnskap om land og folk som stadig er framme i det internasjonale nyhendebiletet.»

Nils Kvamsdal, Hordaland

Kunders vurdering

E
E M K – 19.10.2021

– En fantastisk og lærerik bok.

B
Bjarne Meling – 11.10.2021

– Meget opplysende bok om utviklingen i Midtøsten. Og ut fra denne historien er det liten sannsynlighet for en fredelig sameksistens mellom israelere og palestinere.

S
Ståle – 10.03.2021

– Gir bra overblikk over historien

Oppdag mer

Bøker som ligner på Midtøsten på 200 sider:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
 

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Tid

Carlo Rovelli
Innbundet 
318,- 349,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
129,- 229,-

Logg inn

Handlekurv