Bilal

med de papirløse til festning Europa

; Pål H. Aasen (Oversetter)

Under dekknavnet Bilal gir journalisten Fabrizio Gatti seg ut på en farefull ferd som papirløs innvandrer gjennom store deler av Afrika.

Gatti starter sin ferd med drosje fra Dakar i Senegal. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

Paperback
Paperback
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Ikke i salg

Under dekknavnet Bilal gir journalisten Fabrizio Gatti seg ut på en farefull ferd som papirløs innvandrer gjennom store deler av Afrika.

Gatti starter sin ferd med drosje fra Dakar i Senegal. Drosjen bryter til slutt sammen for godt, og eieren blir vårt første møte med en mann som vil kunne ofre alt for å finne en vei ut av uføret.
Men det er først der ørkenen begynner i Mali at forfatteren møter sine medreisende. Ferden er lang og farefull. Folk dør eller strander på veien, loppet for sine siste sparepenger. De som kommer seg fram til kysten av Libya eller Tunisia, må skaffe seg båtskyss, og sammen med flere andre entrer Bilal en gammel holk som setter kurs mot øya Lampedusa i Italia.

Ikke siden Günther Wallraff har noen satt så mye på spill for å avsløre en av de største mørkesidene i vår moderne verden. Fabrizio Gatti skapte mye debatt da boken kom ut i Italia. Mange av dem som overlever ferden, blir sendt hjem, mens noen papirløse fortsetter helt opp til Norge.
Folk foretar sin reise med livet som innsats. Og når "Bilal" er lest ferdig, blir verden aldri helt den samme. "Det er en utrolig fortelling Gatti her gir oss. Ikke bare er reisen gjennom ørkenen, gjennom Sahara spennende, men vi får del i den ene mer sjokkerende hendelse enn den andre. Mennesker dør som fluer underveis, men følget haster videre. Til Europa. Til drømmen. Til rikdommen. Tror de. (...) Sånne bøker som «Bilal» trenger verden mange av. Måtte den få mange lesere!"
Jan-Erik Østlie, Aktuell
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 491
ISBN: 9788203370205
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Bilal : il mio viaggio da infiltrato nel mercato dei nuovi schiavi
Format: 19 x 12 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger