Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den norske drømmen

om bestefars Punjab, nyhetsjakt i farlige farvann og kjærligheten til landet vårt

«Den norske drømmen er ei bok til å bli optimist av.»

Stavanger Aftenblad

Foreldrene hans skulle bare jobbe noen år i Norge, men valgte å bli. Nå har TV 2-journalisten Kadafi Zaman skrevet en takknemlig historie om mulighetene det ga ham og hans generasjon.

Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

En hyllest til Norge

Foreldrene hans skulle bare jobbe noen år i Norge, men valgte å bli. Nå har TV 2-journalisten Kadafi Zaman skrevet en takknemlig historie om mulighetene det ga ham og hans generasjon.

Det heter seg at det beste man kan gi sine barn, er røtter og vinger. Kadafi Zamans historie handler om nettopp det; den trygge forankringen i sin kulturelle bakgrunn og friheten til å finne sin vei i livet. – Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å vokse opp i verdens beste land, sier journalist og forfatter Kadafi Zaman. Den hardbarkede nyhetsjournalisten som har rapport fra katastrofer, kriminalitet og kriger til det norske folk i over tjue år, forteller nå sin egen historie.

«Den norske drømmen er ei bok til å bli optimist av.»

Stavanger Aftenblad, terningkast 5

Fra Punjab til Lier
Den begynner med bestefaren, som var høvding og stor jordeier i Punjab i Pakistan, og fortsetter i Lier utenfor Drammen. Der ble familien Zaman tatt varmt imot av naboer og lokalsamfunnet. Familien Zaman var åpne og nysgjerrige, og slik de omfavnet den norske kulturen, omfavnet den norske kulturen dem tilbake. Etter hvert som årene gikk, skrinla de planen om å vende hjem til Pakistan.

Valg av livsvei
Som bestefaren var også faren til Zaman opptatt av at barna skulle få en solid utdannelse. Etter litt prøving og feiling fant Kadafi Zaman sin hylle: journalistikken. Og også denne delen av boka er spennende lesning. Vi får et innblikk i nyhetsreporterens dramatiske hverdag. Han forteller om det som ikke kan vises på skjermen og ting han ikke engang har fortalt sin egen familie. Før nå.

Uredd og snarrådig
Høyt adrenalin når det stormer som verst, uredd og snarrådig når det gjelder. Det er ingen kosejobb han har. Zaman har spesialisert seg på fagfeltene terror, innvandring og ekstremisme i tillegg til krimjournalistikk. Selv om han hadde dekket 9/11-angrepet, tsunamien, jordskjelv, selvmordsbombing med 250 drepte og revolusjonen i Egypt, er det fortsatt 22. juli 2011 han husker som det verste. Han skriver om hva det innebærer å være journalist i møte med mennesker som er i sitt livs verste øyeblikk. I 2018 ble Zaman selv en nyhetssak da han ble angrepet og kastet i fengsel av politiet i Pakistan mens han var på jobb som reporter for TV2.

Det beste fra to verdener
Forfatteren hyller sin oppvekst i Norge, og også foreldrene og deres generasjon. De kom til et nytt land uten noen ting, tilpasset seg og skapte en framtid i alt det nye. – Jeg føler at min pakistanske bakgrunn er en viktig del av min identitet, og at livet har gitt meg mange muligheter og få begrensninger. Hans oppfordring er: vær stolt av den du er, bruk bakgrunnen din til noe positivt. Det åpner mange dører – det gjorde det i alle fall for meg.

«Flust med interessante historier om foreldrenes hjemland, en dæsj hardt tilkjempet livsvisdom, en rørende kjærlighet til Norge, tydelige tanker om hva journalistikk er og bør være, og ikke minst; store porsjoner humor.»

Knut Hoem, NRK

 

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
193
ISBN
9788248928485
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Den norske drømmen
Format
22 x 16 cm
Nr
8194068

Om forfatteren

KADAFI ZAMAN (f. 1973) er journalist i TV2, og har tidligere jobbet i Stavanger Aftenblad og VG. Gjennom årene har han dekket en rekke profilerte saker, som 22. juli, tsunamien og den arabiske våren. Han var i grenseområdene i Afghanistan og Pakistan etter 9/11, og reiste som undercoverflyktning gjennom Europa i 2015. Zaman står bak programserien 'Norge bak fasaden' og vant Gullruten som beste programleder i 2021. Han har tidligere gitt ut boka Norge i svart, hvitt og brunt.

Utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Den norske drømmen er ei bok til å bli optimist av.»

Stavanger Aftenblad

«God og veldig viktig.»

Nettavisen

«[.] ei rik kjelde til ny forståing på mange måtar: kulturelt, yrkesetisk, sosialt, litterært [.] Denne boka er eit viktig tilskot til norsk sakprosa og kulturforståing.»

Dag og Tid

«Livshistorie med store porsjoner sjarm. [.] flust med interessante historier om foreldrenes hjemland, en dæsj hardt tilkjempet livsvisdom, en rørende kjærlighet til Norge, tydelige tanker om hva journalistikk er og bør være, og ikke minst; store porsjoner humor.»

NRK, NRK

«Engasjerende, spennende og morsomt.»

VG

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den norske drømmen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv