Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Nye språk i Norge

en språkodyssé

«Språkleg folkeopplysning. Resultatet er ein fest!»

Stavanger Aftenblad

Persisk, arabisk, urdu, somali, tyrkisk, polsk, tamil og mange, mange fler. En språkelsker boltrer seg blant de største innvandringsspråkene våre. Et nytt og fascinerende språkmangfold blomstrer rett utenfor stuedøra vår. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Persisk, arabisk, urdu, somali, tyrkisk, polsk, tamil og mange, mange fler. En språkelsker boltrer seg blant de største innvandringsspråkene våre. Et nytt og fascinerende språkmangfold blomstrer rett utenfor stuedøra vår.

Visste du at tyrkisk spredte seg med et ridende nomadefolk som ikke bare snakket et velklingende språk, men også hadde en særlig forkjærlighet for gjæret hoppemelk, at somalierne på 1960-tallet måtte velge mellom atten ulike skriftspråk, og at det ikke nytter å lære seg arabisk uten å mestre et helt batteri av bisarre strupelyder? Og hvor mye vet du egentlig om polsk, russisk og de andre slaviske språkene? Ligger de fortsatt bak et slags språklig jernteppe? Visste du at språket dari, det de fleste afghanere i Norge snakker, egentlig er en dialekt av persisk? At pakistanere flest snakker panjabi, selv om urdu (og engelsk) er landets offisielle språk, og at urdu og det indiske hindi i praksis er ett og samme språk, bare skrevet med to forskjellige alfabeter? Og at disse språkene stammer fra samme urspråk som norsk? I denne boka blir du kjent med de største av de nye språkene i Norge.

Med stor kjærlighet deler den entusiastiske multilingvisten Pål Kristian Eriksen av sin kunnskap om den store verdenen av språk som finnes utenfor den vestlige lekegrinden, språk som for de fleste av oss er helt ukjente og eksotiske.

Medlemsvurdering:
En godt skrevet bok om de nye språkene som vi hører rundt oss i hverdagen i Norge. Fint med den historiske forklaringen om slekskap mellom språkene, utvikling av alle alfabetene som finnes i de forskjellige deler av verden. Spesie lt var kapittelet om somali spennende. Her kom det fram hva som har skjedd etter at landet ble muslimsk og påvirkningen av arabisk kultur og skriftspråk. Nettopp utviklingen av skriftspråket var spennende å lese. Språket er for oss nordmenn en helt fremmed og ukjent grein av spåkhistorien. Boken er et funn for en språknerd, og har fått utvidet mitt syn på verdens språk. Skulle bare ønske at boken var dobbelt så stor og tok for seg flere språk!

Tove D. Langeid

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
211
ISBN
9788253042275
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
22 x 15 cm
Priser
Sørlandets litteraturpris 2021

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Språkleg folkeopplysning. Resultatet er ein fest!»

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

T
Tove D. Langeid – 04.06.2021

– En godt skrevet bok om de nye språkene som vi hører rundt oss i hverdagen i Norge. Fint med den historiske forklaringen om slekskap mellom språkene, utvikling av alle alfabetene som finnes i de forskjellige deler av verden. Spesie lt var kapittelet om somali spennende. Her kom det fram hva som har skjedd etter at landet ble muslimsk og påvirkningen av arabisk kultur og skriftspråk. Nettopp utviklingen av skriftspråket var spennende å lese. Språket er for oss nordmenn en helt fremmed og ukjent grein av spåkhistorien. Boken er et funn for en språknerd, og har fått utvidet mitt syn på verdens språk. Skulle bare ønske at boken var dobbelt så stor og tok for seg flere språk!

D
Dianne E – 28.05.2019

– Nye språk i Norge

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nye språk i Norge:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-
Skammen
Ny!

Skammen

Annie Ernaux
Innbundet 
305,- 349,-
 

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
99,- 249,-

Logg inn

Handlekurv