Virus på reisefot

en reiseskildring om virus og mennesker

Hva er egentlig et virus? Selv erfarne mikrobiologer må ta seg en liten tenkepause før de besvarer dette enkle spørsmålet. Virus er forsvinnende små. Koronaviruset SARS-CoV-2 er ikke større enn en titusendedel av et knappenålshode. Les mer
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 25.03.21

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 25.03.21

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Hva er egentlig et virus? Selv erfarne mikrobiologer må ta seg en liten tenkepause før de besvarer dette enkle spørsmålet. Virus er forsvinnende små. Koronaviruset SARS-CoV-2 er ikke større enn en titusendedel av et knappenålshode. Men en slik usynlig fiende kan tvinge en hel verden i kne, slik den gjorde det våren 2020 med COVID-19 pandemien. Gjennom utvalgte fortellinger viser forfatteren deg hva virus er, hva de består av, hvordan de smitter og lager sykdom.


Virus og mennesker har sameksistert i alle år, så reisen går gjennom biologisk evolusjon, vår egen kropp, historiske hendelser, sykdomslære, storpolitikk, arvemateriale, etikk og biologisk krigføring. Boka handler også om vaksiner, et av våre viktigste våpen i kampen mot virusene. Å lage vaksiner er i seg selv en vitenskap og baserer seg nettopp på kjennskap til hvordan virus er bygget opp og lager sykdom.


Virus er avlet for å spre seg og nøler ikke med å legge ut på langferd mellom kontinentene som reiselystne blindpassasjerer. I denne boka blir du kjent med ulike typer virus: noen av de vanligste, noen ekstremt utspekulerte og noen som er så farlige at dødeligheten nærmer seg 100 %. Virus smitter ved å reise på samme måte som vi gjør det, men ferden stopper ikke der. Måten de lager sykdom i oss kan forstås som en mikroskopisk reiseskildring. Derfor skal vi fotfølge noen virus på deres ferd inn i kroppene våre og frem til cellene de både kaprer og lager ugagn i.


Hvis du er villig til å trosse frykten for virus vil du finne ut at virusviten er svært nyttig. Det kan i gitte situasjoner hjelpe deg med å overleve og å unngå sykdommer som kreft, immunsvikt, vorter, forkjølelsessår, helvetesild og blindhet.

Fakta