BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Balansegang

forsvarets omstilling etter den kalde krigen

På to tiår har det norske forsvaret endret seg nesten til det ugjenkjennelige. Den kalde krigens enorme, mobiliseringsbaserte invasjonsforsvar har blitt erstattet av et lite, modernisert og delvis profesjonalisert innsatsforsvar. Les mer

427,-

469,- Spar: 42,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
På to tiår har det norske forsvaret endret seg nesten til det ugjenkjennelige. Den kalde krigens enorme, mobiliseringsbaserte invasjonsforsvar har blitt erstattet av et lite, modernisert og delvis profesjonalisert innsatsforsvar. Denne utviklingen fant sted mot et bakteppe av sikkerhetspolitiske og militærteknologiske omveltninger, og var også en del av omfattende reformer i det norske statsapparatet.

Balansegang er den første samlede, forskningsbaserte fremstilling av omstillingen i Forsvaret. Den er skrevet av historikerne Olav Bogen og Magnus Håkenstad ved Institutt for forsvarsstudier. Boken dekker tidsrommet fra 1990 til 2014, fra de første reformforsøkene etter den kalde krigen til de gjennomgripende omveltningene etter årtusenskiftet. Vi følger Forsvarets vanskelige balansegang mellom militær beredskap og økonomisk bærekraft, fra nordområdene til Afghanistan, i hovedkvarterene, i garnisonene og i regjeringskontorene.

Hva utløste omstillingen av Forsvaret? Hvordan foregikk den? Hva har blitt oppnådd, og hva gikk tapt underveis? Med nytt kildemateriale gir forfatterne innblikk i Forsvarets forsøk på å tilpasse seg nye trusler, oppdrag og betingelser, som nødvendiggjorde grunnleggende og ofte omstridte veivalg.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
422
ISBN
9788282651363
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Balansegang
Format
25 x 18 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Balansegang:

Magnet

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kokain

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-
 

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv