Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Et Gaza-liv

familien, flukten og det tapte landet

«Et must for å forstå Gaza»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

Gjennom flere generasjoner av familien Al-Rantisi får vi historien om Gaza-stripen som hjem og slagmark fram til de dramatiske ukene høsten 2023.

Les mer

449,-
Sendes innen 1 virkedag
Bente

Skrevet av: Bente, Redaktør

Den palestinske 12-åringen Iyas våkner av et øredøvende smell morgenen 7. oktober 2023 i byen Sheik Radwan, nord for Gaza by. Undulaten Kookie, som uheldigvis har brukket nebbet i en klemulykke(!), flakser vettskremt rundt, og de voksne er svært alvorlige. Drønnene kom fra raketter. Fra TVen kan Ilyas høre ordene Israel, eskalering, terror, angrep, raketter, Hamas ... Denne dagen skulle han på skolen og ha tekno-prøve. Han var godt forberedt. Men slik ble det ikke. Isteden måtte familien pakke i all hast, sette seg i bilen og flykte med den elskede undulaten i et bur mellom beina.

Boka Et Gaza-liv av Marte Heian-Engdal gir oss historien de siste 100 år om et betent område i Midtøsten, gjennom fire generasjoner av familien Al-Rantisi. Vi blir kjent med Abdul-Malik og hans kone Fatima som begge ble født i Yibna («her bodde tjukke slekta») den gang Palestina hadde en spesiell status på tidlig 1900-tallet, opp- rettelsen av staten Israel i 1948, flukten til Gaza, israelske invasjoner og bosettinger, fire kriger, intifadaen og etableringen av Hamas, Oslo-avtalen mellom PLO og Israel på 1990-tallet og til slutt den dramatiske høsten 2023 da far Mohammad, mor Khitam, Iyas og søsknene hans måtte flykte for å unnslippe de israelske bombene.

Brennaktuell og viktig bok

Dette er en historie om en helt vanlig familie som drømmer om fred og en jordlapp der de kan dyrke frukt og grønnsaker, slik familien gjorde før, men som aldri kommer «hjem» igjen ... dette er historien om et område med infløkt historie og lite fred. Et Gaza-liv er et must for alle som er interessert i Midtøsten … ja,egentlig bør den leses av oss alle!

Detaljer

Forlag
J.M. Stenersens forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
376
ISBN
9788272018350
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Et Gaza-liv
Format
23 x 16 cm
Nr
8224420

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Et must for å forstå Gaza»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et Gaza-liv:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Russland
199,-

Russland

Mark Galeotti
Innbundet 
199,- 399,-
 

Kokain

Pascal Engman
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv