Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Palestina

Israels ran, vårt svik

Midtøsten-ekspert Odd Karsten Tveit har skrevet den store historien om årene fra 1948, da Israel kom på kartet, frem til i dag.

Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 381,-

Vi trenger å forstå bakteppet. Det som skjer i Midtøsten er vanskelig å fatte. Hvorfor klarer ikke makthaverne å hindre at tusener på tusener av liv går tapt?

Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

– Folk vil ha bakteppet for det som skjer i okkupert Palestina og Israel nå. Det har vært fulle hus over alt hvor jeg kommer for bokbad med Palestina. Israel ran, vårt svik, på Sørlandet, Vestlandet, Østlandet og i Nord-Norge, forteller Odd Karsten Tveit.

Ja, vi trenger bakteppet. Det som skjer i Midtøsten er så vanskelig å fatte. Hvorfor klarer ikke makthaverne å hindre at tusener på tusener av liv går tapt?

Tveit har dekket Midtøsten som journalist og forfatter siden 1978. Han er en internasjonal kapasitet på både det historiske og konfliktens politiske betydning og ringvirkninger. I Palestina. Israels ran, vårt svik tar han for seg årene fra 1948 da Israel ble opprettet, men trekker også opp linjene tilbake til slutten av 1800-tallet for å gi oss hele bakteppet. Med stor kunnskap og rikt kildetilfang har han skrevet en litt mer personlig bok enn tidligere, krydret med historier fra et rikt reporterliv.

I boka er ny kunnskap og avslørende beretninger om Israels okkupasjon og kolonisering av Palestina fordelt på åtte kronologiske kapitler. I det unike materialet er blant annet Tveits intervjuer med forskere, journalister og andre – flere av dem israelere. Han har også møtt offiserer, diplomater, politkere og menneskerettighets-aktivister. Den engasjerte forfatteren er nådeløs i gjennomgangen av norsk og vestlig unnfallenhet i denne langvarige konflikten. – Jeg er opptatt av å fortelle konkret hva som skjer, sier Tveit.

Her er flere bøker om Midtøsten

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
484
ISBN
9788248933090
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Palestina
Format
23 x 16 cm
Nr
8219249

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Palestina:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
Svik
3 for 2

Svik

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
249,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv