Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Palestina

Israels historiske og folkerettslige legitimitet

Denne boken gir deg bakgrunnen for at Israel i 1948 kunne erklære sin selvstendighet. Det var San Remo konferansen i 1929, som skapte det rettslige grunnlaget for et jødisk hjemland, samtidig som grunnlaget ble lagt for stater vi kjenner som Irak og Syria. Les mer

349,-
Paperback
Utsolgt
Denne boken gir deg bakgrunnen for at Israel i 1948 kunne erklære sin selvstendighet. Det var San Remo konferansen i 1929, som skapte det rettslige grunnlaget for et jødisk hjemland, samtidig som grunnlaget ble lagt for stater vi kjenner som Irak og Syria. Både historisk og folkerettslig tilhører landområdene som i århundrer har gått under navnet "Palestina", nå staten Israel og hele verdens jøder.

Det er skrevet flere bøker om Israel fra et bibelhistorisk og religiøst perspektiv, likeså har politisk fargede forfatterskap forsøkt å belyse konflikten mellom jøder og arabere i Midt-østen - med vekslende hell. Det er svært få som har vurdert konflikten utfra et rettslig perspektiv. Derfor er dette en annerledes bok, og det særdeles interessant at Ragnar Hatlem gir oss en overbevisende analyse utfra en juridisk tilnærming.

Hatlems dyptgående undersøkelser presenteres ikke lettvint, men er likevel overraskende lettlest og forståelig selv for en leser uten juridisk embetseksamen. Og dersom man er interessert i å sette seg inn i konflikten på et dypere faktisk og rettslig plan, er boka gull verd.

Medlemsvurdering:
Det var en fin opplysningsbok. Forfatteren hadde satt seg godt inn i det historiske stoffet, og det var fint å få en skikkelig informasjon om opprettelsen av staten Israel fra begynnelsen av. Den var skrevet med et godt forståelig språk.

Sigrun T. Holm

Detaljer

Forlag
Hermon
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
338
ISBN
9788230215531
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
23 x 15 cm

Kunders vurdering

S
Sigrun T. Holm – 30.06.2021

– Det var en fin opplysningsbok. Forfatteren hadde satt seg godt inn i det historiske stoffet, og det var fint å få en skikkelig informasjon om opprettelsen av staten Israel fra begynnelsen av. Den var skrevet med et godt forståelig språk.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Palestina:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
655,- 749,-
 

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv