Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Spillet om Svalbard

«Dette er ei veldig interessant og ikke minst tankevekkende faktabasert bok ispedd mange personlige opplevelser. Dessuten kan den nesten leses som en thriller.»

Tor Hammerø, Nettavisen

I denne boken tas du med inn i spillet om Svalbard etter andre verdenskrig og fram til i dag. Du møter spioner og avhoppere, konsuler og KGB-agenter, ambassadører og gruvearbeidere. Boken avslører sovjetrussiske planer for å okkupere Svalbard ved bruk av sovjetiske gruvearbeidere under den kalde krigen. Les mer

449,-
Sendes innen 1 virkedag
I denne boken tas du med inn i spillet om Svalbard etter andre verdenskrig og fram til i dag. Du møter spioner og avhoppere, konsuler og KGB-agenter, ambassadører og gruvearbeidere. Boken avslører sovjetrussiske planer for å okkupere Svalbard ved bruk av sovjetiske gruvearbeidere under den kalde krigen. Etter fullskalainvasjonen av Ukraina har russerne igjen fått øynene opp for Svalbards strategiske betydning. Norge og Vestens sanksjoner har kneblet russisk aktivitet og forsuret forholdet mellom nordmenn og russere på øygruppa og har ført til provokasjoner fra russerne. Sterkt inntrykk gjør møtet med ukrainske Galina, som hoppet over bord fra et sovjetisk cruiseskip i en fjord på Svalbard i 1985 - og som forfatteren møter i det krigsherjede Ukraina. Ingen har bedre forutsetninger for å skrive denne boken enn forfatter Birger Amundsen, som har tilbrakt store deler av livet på Svalbard.

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
359
ISBN
9788241960253
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Format
22 x 15 cm
Nr
8223246

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Dette er ei veldig interessant og ikke minst tankevekkende faktabasert bok ispedd mange personlige opplevelser. Dessuten kan den nesten leses som en thriller.»

Tor Hammerø, Nettavisen

«Birger Amundsens fortelling om russere og nordmenn som vaktsomt omgår hverandre på i isødet er medrivende lesning. Det samme er historiene om avhoppere som på mer eller mindre spektakulært vis flykter til de norske myndighetene på Svalbard.»

Varg Lukar Folkman, Dagens Næringsliv

«Birger Amundsens historie om skyggespillet på Svalbard har noen skjønnhetsfeil, men er så godt skrevet at de kan tilgis.»

Gunnar Kagge, Aftenposten

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Spillet om Svalbard:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Enkene

Pascal Engman
Innbundet 
363,- 399,-
 

Stupet

Nicholas Møllerhaug
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv