Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Om krigen

«Carl von Clausewitz. klassiker er fortsatt boka å konsultere for å lære om krigens natur. (.) Teksten har en fryktinngytende skjønnhet.»

Torgeir E. Sæveraas, Klassekampen

Den prøyssiske generalen og militærteoretikeren Carl von Clausewitz' hovedverk Om krigen foreligger her for første gang i sin helhet på norsk, og det må kunne kalles en kulturhistorisk begivenhet av dimensjoner! Om krigen har samme status innenfor militærteorien som Aristoteles' verk har innenfor filosofien. Les mer

999,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 849,-
Den prøyssiske generalen og militærteoretikeren Carl von Clausewitz' hovedverk Om krigen foreligger her for første gang i sin helhet på norsk, og det må kunne kalles en kulturhistorisk begivenhet av dimensjoner! Om krigen har samme status innenfor militærteorien som Aristoteles' verk har innenfor filosofien. Det er en klassisk samfunnsvitenskapelig tekst på linje med Machiavellis Fyrsten og Karl Marx Kapitalen.

Om krigen er en relativt tidløs bok. Du får derfor ikke så mange svar på dagens utfordringer ved å lese den, men du får noe som er langt viktigere, nemlig vinklinger og spørsmål du ellers ikke ville ha tenkt på. Clausewitz øker refleksjonsdybden, han reduserer den ikke. Om konkret praktisk nytte er hensikten med å lese Om krigen, vil du være like tomhendt når du legger boka fra deg som da du plukket den opp. Men om du går til den med et åpent sinn og lar deg inspirere, vil du når du lukker den ha nådd et nytt refleksjonsnivå og ha fått et mer nyansert syn på, og en dypere forståelse av, hva som driver dagens væpnede konflikter og hvorfor de utspiller seg som de gjør.

Clausewitz innleder med å definere krig som en tvekamp, en duell. Han sammenlikner den med to brytere som ved hjelp av fysisk makt forsøker å tvinge motstanderen til å følge sin vilje, og hvor målsettingen i øyeblikket er å kaste motstanderen over ende. Fysisk makt er krigens middel. Å tvinge motstanderen til å underkaste seg vår vilje er dens mål.

Ettersom krigen ikke er en handling styrt av blind lidenskap, men er kontrollert av dens politiske hensikt, så er det hensiktens verdi som må avgjøre hvor mye vi er villige til å ofre og hvor lenge vi er villige til å holde ut, for å oppnå den. Idet offeret blir så stort at det ikke står i forhold til verdien av den politiske hensikten, må man oppgi hensikten og inngå fred.

Detaljer

Forlag
Vidarforlaget / Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
1015
ISBN
9788279902188
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Vom Kriege
Format
22 x 15 cm

Anmeldelser

«Carl von Clausewitz. klassiker er fortsatt boka å konsultere for å lære om krigens natur. (.) Teksten har en fryktinngytende skjønnhet.»

Torgeir E. Sæveraas, Klassekampen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Om krigen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-
Katla
199,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
199,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv