Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Usikker vitenskap

hva klimaforskningen sier og ikke sier, og hvorfor det er viktig

Forlagets omtale: Du har hørt det tusen ganger før: Vitenskapen sier at verden er i klimakrise. Stigende temperaturer skaper mer ekstremvær med flere hetebølger, flommer og skogbranner. Alt er menneskehetens skyld, for vi bruker fossil energi og slipper ut klimagasser. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Forlagets omtale: Du har hørt det tusen ganger før: Vitenskapen sier at verden er i klimakrise. Stigende temperaturer skaper mer ekstremvær med flere hetebølger, flommer og skogbranner. Alt er menneskehetens skyld, for vi bruker fossil energi og slipper ut klimagasser. Vi må slutte med det snarest for ikke å ødelegge planeten.

Men det er ikke sant.

Vitenskapelige data vitner hverken om klimakrise, hyppigere katastrofer eller dårligere livsgrunnlag. Hvor mye menneskeheten bidrar til klimaendringer, er ikke fastslått, men påvirkningen er beskjeden. Og radikale endringer i energisystemer kan skape større problemer enn klimaendringer.

Klimapolitikken har enorme konsekvenser, men folk flest vet nesten ingenting om det vitenskapelige grunnlaget. Det klimaforskningen egentlig sier, har uansett lite til felles med de forvrengningene av den som vi får fra medier, politikere, aktivister og selv vitenskapsfolk, påviser Steven E. Koonin.

Forfatteren er en av USAs fremste og høyest betrodde vitenskapsmenn. I tretti år har han vært professor i fysikk ved Caltech, et av verdens beste universiteter, han var en av pionerene innen beregningsorientert fysikk, som er selve hjertet i klimaforskningen, og USAs regjering benytter ham som rådgiver i saker som gjelder nasjonal sikkerhet.

Detaljer

Forlag
Document forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
318
ISBN
9788275192521
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Unsettled
Format
23 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Usikker vitenskap:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Varm is

Ole Mathismoen
Innbundet 
345,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv