Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Kampen om regnskogen

sannheten om Norge i Brasil

«Et solid oppspill til debatt om Norges rolle i regnskogen (...) Hovedspørsmålet er kanskje hvordan den norske stat både kan drive klimapolitikk og samtidig være eier for selskaper som motarbeider politikken.»

Dagbladet

Amazonas brenner - for å gi plass til kvegdrift, soyaplantasjer og industri. Norge støtter vern av regnskogen med milliarder av kroner, men der vi gir med den ene hånda, tar vi med den andre. Gjennom norske selskaper, Oljefondets investeringer og norsk lakseoppdrett bruker vi mye mer penger på det som ødelegger regnskogen, enn på det som beskytter den. Les mer

249,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Amazonas brenner - for å gi plass til kvegdrift, soyaplantasjer og industri. Norge støtter vern av regnskogen med milliarder av kroner, men der vi gir med den ene hånda, tar vi med den andre. Gjennom norske selskaper, Oljefondets investeringer og norsk lakseoppdrett bruker vi mye mer penger på det som ødelegger regnskogen, enn på det som beskytter den. Brasilkjenner Torkjell Leira kaster nytt lys over utslippsskandalen som rammet Hydro i 2018. Forfatteren avslører bakteppet i Norge og Brasil, både historisk og i den pågående kampen for klodens klima. Linjene går fra militærdiktaturet på 1970-tallet til dagens høyrepopulistiske president, fra stortingssal og styrerom i Oslo til små gårder på den brasilianske landsbygda, fra internasjonale klimaforhandlinger til dem som tjener seg rike på at Amazonas raseres. Gjennom hele boken dirrer et ubehagelig spørsmål: Hva er Norges egentlige rolle i regnskogen? Torkjell Leira (f. 1972) er samfunnsgeograf, capoeiratrener, skribent, foredragsholder og en av Norges ledende Brasil-eksperter. Han har jobbet i og med Brasil i en årrekke, blant i Regnskogfondet og for Universitetet i Oslo - på et forskningsprosjekt om Amazonas i samarbeid med Hydro. Leira står bak nettstedet brasileira.no og har tidligere skrevet boka Brasil. Kjempen våkner (Aschehoug, 2014).

Detaljer

Forlag
Res publica
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788282261401
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Et solid oppspill til debatt om Norges rolle i regnskogen (...) Hovedspørsmålet er kanskje hvordan den norske stat både kan drive klimapolitikk og samtidig være eier for selskaper som motarbeider politikken.»

Aage Borchgrevink, Dagbladet

«'Kampen om regnskogen' viser hvordan Norge og Brasil ødelegger natur og mennesker. [...] Denne boka kan hjelpe oss på veien til å kreve en mer ansvarlig norsk politikk, og bør leses av alle de som i disse dager snekrer partiprogram til valget 2021. Norges janusansikt trenger en facelift. »

Andrew P. Kroglund, Vårt Land

«Med en ny president i Brasil, hvis politikk har gjort at Norge holder tilbake 300 millioner i regnskogstøtte mens næringslivets investeringer likevel fortsetter som før, er boken både viktig og riktig å lese. Lettlest og godt sammensatt er den også.»

Linn Marie Hammernes, Finansavisen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kampen om regnskogen:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

Logg inn

Handlekurv