Rolig og oppmerksom som en frosk

mindfulness for barn (5-12 år) og foreldre

; Marc Boutavant (Illustratør) ; Henk Jansen (Illustratør) ; Wim van Dijk (Illustratør) ; Quintin Leeds (Illustratør) ; Stéphanie E.R. de Miranda (Oversetter)

Barn av i dag er ofte urolige, atspredt og stresset. Hvordan kan vi hjelpe dem å roe seg ned? Den nederlandske pedagogen Eline Snel har utviklet et populært meditasjonsopplegg for barn. Les mer
Vår pris
272,-
Spar
27,-

Veil. pris: 299,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Paperback
Legg i
Vår pris: 272,-
Spar: 27,-

Veil. pris: 299,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

«Kroppen min vil, men hodet mitt vil ikke sove,» sa datteren til Eline Snel. Da fant hun på bildet med frosken, denne forunderlige skapningen som kan sitte helt i ro og se ut som om den bare er opptatt av øyeblikket og sin egen pust.

Inspirert av Jon Kabat-Zinns legendariske mindfulness-meditasjon,– som hundretusener av voksne har nytte av i sammenheng med stress, uro, søvnproblemer, smertetilstander, nedstemthet og depresjon,– mente Eline Snel at det å meditere faller enda mer naturlig for barn. Og med tanke på at altfor mange barn er vitne til den hektiske voksenverden og blir utsatt for stadig flere inntrykk, valg og krav – hvorfor skulle ikke barn oppnå den samme rogivende effekten av mindfulness?

Denne lille boka er skrevet til foreldre og barn, som sammen kan oppleve at det å bli kjent med sin egen pusterytme og urolige tanker gir kroppen og sinnet fokus, fred og ro.

Forskning som ga resultater
Det var i 2008 den nederlandske pedagogen Eline Snel etblerte et forskningsprosjekt som ble kalt «Oppmerksomhet virker!» Hennes program har vist seg så vellykket at utdanningsdirektoratet i Nederland har besluttet at alle lærere som ønsker det, skal få denne utdanningen i mindfulness tilpasset barn.

Rolig
                  og oppmerksom som en froskFør visste jeg ikke helt hvordan jeg
skulle slappe av, men nå skjønner jeg
det. Jeg bare sitter helt stille som en
frosk, og puster inn og ut med magen,
ganske deilig egentlig.

Fakta