Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Mot Europa

fortellingen om et nølende Norge

«Med til dels heftig engasjement og med stor sans for livlige detaljer skildres et Norge som i det lengste vrir seg unna de forpliktende formene for overnasjonalitet som stadig tilbys Norge etter 1945»

«Tilhører Norge egentlig Vest-Europa?» Slik begynner historien om et nølende Norge på konferansen for gjenoppbyggingen av Europa etter andre verdenskrig. Fra 1905 til 1994 har Norge motsatt seg det meste av europeisk og internasjonalt samarbeid. Les mer

227,-

249,- Spar: 22,-

Innbundet
Utsolgt
«Tilhører Norge egentlig Vest-Europa?» Slik begynner historien om et nølende Norge på konferansen for gjenoppbyggingen av Europa etter andre verdenskrig. Fra 1905 til 1994 har Norge motsatt seg det meste av europeisk og internasjonalt samarbeid. Hadde Norges syn vunnet frem, ville ikke verden sett ut som den gjør i dag. Mot Europa viser hvor lite vi visste i 1994 om hvordan eu og eøs ville fungere. Boken tar med leseren inn i hemmelige politiske forhandlinger mellom eu og Norge og gir eksempler på hvordan norske interesser fremmes i Brussel. Til slutt ser boken på Europas utfordringer og hva de betyr for Norge. Dette er Paal J. Frisvolds bidrag til en fornyet debatt om Norges forhold til EU, EØS og Europa, 20 år etter folkeavstemningen i 1994.

OM BOKEN
«Vi trenger en levende og aktiv debatt om Norges forhold til Europa. Paal Frisvolds bok bidrar til dette.»
Vidar Helgesen, europaminister

«Frisvolds bok gir et innblikk eøs-avtalens hverdag. Den gir økt innsikt og oppmuntrer til mer Europa-debatt. Vi trenger begge deler.»
Karen Helene Ulltveit-Moe, professor ved Økonomisk institutt, Universitetet i Oslo

«Få veit meir om vårt forhold til EU enn Paal Frisvold. Og få er meir utolmodige for at vi snart skal ta vår rettmessige plass rundt det europeiske bordet. Måtte han sleppe å vente lenge.»
Sveinung Rotevatn, stortingsrepresentant og tidligere leder i Unge Venstre

«Innsiktsfullt om utenforlandet Norge. Frisvold har skrevet en fascinerende bok
om Norges tilværelse utenfor EU.»
Terje Svabø, journalist og tidligere programleder

«Paal Frisvolds kunnskap om EUs klima- og energipolitikk, foruten brede nettverk i Brussel, har vært helt uvurderlig for å bygge opp Bellonas innflytelse i Europa.»
Frederic Hauge, leder av Miljøstiftelsen Bellona

Detaljer

Forlag
Origami forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
238
ISBN
9788299916073
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Format
22 x 15 cm

Anmeldelser

«Med til dels heftig engasjement og med stor sans for livlige detaljer skildres et Norge som i det lengste vrir seg unna de forpliktende formene for overnasjonalitet som stadig tilbys Norge etter 1945»

«Frisvolds bok er et vesentlig bidrag til forståelsen av Norges forhold til EU . Det er noe stereotypisk for ja-bevegelsen ved Frisvolds bok: Velskrevet, rasjonell og kontinental. Bergens Tidende»

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mot Europa:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1984

George Orwell
Paperback 
140,-
 

Logg inn

Handlekurv