Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Avskjedsseremonien

fulgt av samtaler med Sartre

«Så nå er det avskjedsseremoni?» sa Sartre, da vi tok farvel for en måned på begynnelsen av sommeren. Jeg ante allerede hvilken betydning disse ordene en gang kom til å få. Sere.monien varte i ti år, og det er disse ti årene jeg forteller om i denne boka. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
«Så nå er det avskjedsseremoni?» sa Sartre, da vi tok farvel for en måned på begynnelsen av sommeren. Jeg ante allerede hvilken betydning disse ordene en gang kom til å få. Sere.monien varte i ti år, og det er disse ti årene jeg forteller om i denne boka.»

Dette er Simone de Beauvoirs beretning om de siste ti årene av livet til Jean-Paul Sartre, og den eneste av hennes bøker han ikke fikk lest. Beauvoir belyser et av de mest kjente og komplekse parforholdene i det tjuende århundre, og gir en grundigere forståelse av mennesket Sartre. Hun beskriver den langsomme svekkelsen av Sartres kropp og sinn, en aldrende mann som synker inn i sykdom. Boken fikk kritikk for å være indiskret og uverdig da den utkom i 1981, litt over et år etter Sartres død. Den kan også gi leseren en påminnelse om menneskekroppens midlertidighet.

Til slutt i denne utgivelsen er det gjengitt samtaler mellon de Beauvoir og Sartre fra august og september 1974. Samtalene ble gjort i opptak og gir et ukjent og personlig innblikk i Sartres liv og et godt bilde av forholdet mellom de to.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Språk
Bokmål
ISBN
9788256023042
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
La cérémonie des adieux

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Avskjedsseremonien:

Sonja

Alf van der Hagen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv