Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

After dark

Det er ille nok å leve med verdens verste familie, en teit kostholdsekspert og bøllene på skolen - men når det i tillegg blir komplikasjoner med jenter, ligger Dermot tynt an. Les mer

149,-
Sendes innen 1 virkedag

IllustrasjonFørste semester er overstått på skolen, og når Dermot gjør opp status, er han egentlig ganske fornøyd: Han har fått tre nye venner, riktignok litt rare, men like fullt gode venner – og han har til og med tatt igjen med sjefsbølla, Gutten med det Slappe Håret. Slettes ikke verst for en lettere overvektig og litt nerdete fyr. Alt ligger til rette for at resten av skoleåret skal bli levelig. Men det var før Dermot kom i skade for å drodle litt på en banan.

Banankatastrofen
Det er alltid greit å drodle litt, særlig når læreren holder på med noe som er bare sånn passe interessant. Og for alle dere som ikke har prøvd: Bananskall er ekstra deilig å drodle på, helt perfekt tekstur. Dermot drodler stadig vekk på lunsj-bananene sine. Katastrofen inntraff først da han, helt uten å tenke seg om hadde tegnet et hjerte og skrevet «Jeg elsker deg». Det var i og for seg heller ikke noe problem. Problemet oppsto først da bananen ble liggende vendt mot Ludmilla, også kalt Pfumpf. Hun synes Dermot er søt som en donut, og plutselig står han overfor helt nye problemstillinger.

Ellevill humor
Dermot er en ressurssterk ung mann, og setter inn en rekke tiltak. Dessverre er det ikke alltid det går som han har tenkt … Donutdagbøkene byr på masse humor, med sympatiske undertoner. Med støtte fra sine tre musketerer viser Dermot at man i grunnen kan ha det ganske ålreit, til tross for at oddsene sjelden går i hans retning. Donutdagbøkene gir fint avansement fra Pinglebøkene, og alle som har kost seg med pingla Greg vil finne mye å le av i selskap med Dermot.

Dermot har nettopp begynt på ungdomsskolen. Hans mål for semesteret er å kutte ned på antall donuts – helst ned til én om dagen. Det bør han lykkes med, for ellers sender moren ham til skrekkleiren Camp Fatso. Dessverre bidrar ikke de mange utfordringene ungdomsskolen til mindre donut-spising ...

Fikk du med deg første bind i serien?

Medlemsvurdering:
Tokyo natterstid. En ung kvinne sitter på en kafé og leser, en annen sover en dyp, uendelig søvn. En kinesisk prostituert blir banket opp. En TV skrur seg på av seg selv. Hva skjer? Dette er noen av tingene vi aldri får svar på i denne romanen. Mange historier starter, mange spørsmål blir stilt, men heldigvis får vi aldri svar på dem. Det er opp til oss å gjette og tolke. Murakami er en sann mester av surrealismen, og hans nyeste verk er utrolig stemningsfullt og vakkert. Det myldrer av gåter og uforklarlige hendelser, og det gode med dem er nettopp det at de ikke blir forklart. Ren poesi.

-ikorn

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
181
ISBN
9788253031231
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Originaltittel
Afutadaku
Format
19 x 12 cm
Nr
8031398

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

N
Nelle – 31.12.2010

– I løpet av 7 timar, frå kl. 23:56 til 6:52, fylgjer vi Mari Asai gjennom natta i Tokyo. Ho vil ikkje sove og leser pensumbøker på kaféen Denny's. Jazztrombonisten Tetsuya Takahashi kjenner henne att, som systera til Eri, modellsystra som no søv ein koma-liknande svevn på tredje månaden. Kaoru, ei venninna av Takahashi som driv eit kjærleikshotel, treng hjelp då ei av dei kinesiske prostituerte blir overfalt. Slik vert personane i "After dark" og vi som lesarar, kvervla inn i den japanske storbynatta. Murakami bruker verkemidlar frå film, vi kan fylgje kameralinsa som sveiper frå den ene scena til til den andre, samstundes med at ein nærast allvitande stemme forteljar kva vi ser. Det byggjer seg opp til noko, eit driv eller eit plot, ein mørk person som fylgjer med på kvar ei rørsle Eri gjer i søvne og eit TV-apparat som skrur seg på og av. Kva var eigentleg grunnen til at Eri hamna i denne situasjonen? Har dette nokon meining for dei andre, spesielt Mari, i denne forteljinga? Men det vert ikkje til meir. Det er for mange lause trådar, kanskje som når ein vaknar opp frå ein djup svevn.

-
-ikorn – 23.11.2008

– Tokyo natterstid. En ung kvinne sitter på en kafé og leser, en annen sover en dyp, uendelig søvn. En kinesisk prostituert blir banket opp. En TV skrur seg på av seg selv. Hva skjer? Dette er noen av tingene vi aldri får svar på i denne romanen. Mange historier starter, mange spørsmål blir stilt, men heldigvis får vi aldri svar på dem. Det er opp til oss å gjette og tolke. Murakami er en sann mester av surrealismen, og hans nyeste verk er utrolig stemningsfullt og vakkert. Det myldrer av gåter og uforklarlige hendelser, og det gode med dem er nettopp det at de ikke blir forklart. Ren poesi.

E
E – 03.07.2008

– After Dark forteller om en natt i Tokyo, fra tolv-tiden til sju-tiden neste morgen. Den veksler for det meste mellom å fortelle om Mari, som sitter på en café og leser fordi hun ikke orker det hun må dra hjem til, og søsteren hennes Eri, som gikk og la seg til å sove tre måneder tidligere, og ikke våknet siden. På caféen møter Mari en ung musiker hun såvidt kjenner, som siden får henne involvert i en hendelse på et kjærlighetshotel, der en kinesisk prostituert har blitt kraftig banket opp. De mørke samtalene som føres gjennom boka setter standaren for den mørke stemningen som også oppleves. Imens, på soveværelset til Eri, skrur TV-en seg på av seg selv, og et mystisk menneske iaktar Eri gjennom TV-skjermen. Det er først og fremst stemningen i After Dark som gjør den så deilig å lese. Uten å prøve hardt opprettholder den en mystisk, skremmende tone gjennom hele fortellingen, som gjør deg redd for å lese videre, men nekter deg å legge fra deg boka et sekund.

Oppdag mer

Bøker som ligner på After dark:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
229,-
 
Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv