Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Amsterdam

«A psychologically brilliant study of heartlessness»

Sunday Telegraph

Clive og Vernon, henholdsvis komponist og journalist, møtes i begravelsen til Molly, en tidligere felles elskerinne, som er død altfor tidlig. Clive og Vernon tørner sammen, men har samtidig inngått en slags dødshjelpsavtale for ikke å ende opp hjelpeløse, som Mollly gjorde. Les mer

145,-
Sendes innen 7 virkedager
Clive og Vernon, henholdsvis komponist og journalist, møtes i begravelsen til Molly, en tidligere felles elskerinne, som er død altfor tidlig. Clive og Vernon tørner sammen, men har samtidig inngått en slags dødshjelpsavtale for ikke å ende opp hjelpeløse, som Mollly gjorde. Det hele topper seg ved det som skal være uroppførelsen av Clives komposisjon "Opus 2000" i Amsterdam.

Medlemsvurdering:
I bokas åpningsscene befinner vi oss i bisettelsen av Molly. Enkemannen George ønsker ikke å holde noen minnegudstjeneste, fordi han ikke holder ut tanken på at Mollys forhenværende elskere skal utveksle blikk mens han holder tale. Vernon er sjefsredaktør i avisen The Judge, og Clive er en berømt komponist. De er venner og begge har i sin tid vært Mollys elskere. Til stede er også utenriksminister Julian Garmony, også han en tidligere elsker av Molly. Etter bisettelsen dukker det opp kompromitterende bilder av Julian, og George ønsker at Vernon skal lage et skandaleoppslag i The Judge, som knuser Julian en gang for alle. Vernon tar i mot denne muligheten begjærlig, men møter motstand, også hos vennen Clive. Ufornødent planlegger Vernon oppslaget som skal revitalisere avisen. En artikkel som skal trykkes i tilfelle Julian begår selvmord som følge av oppslaget er allerede ferdigskrevet. Samtidig arbeider Clive med det som skal bli hans bidrag i konkurransen om å lage tusenårsskiftesymfonien over alle. Men på tross av Vernon og Clives selvtilfredshet om sin egen fortreffelighet, går ting selvsagt ikke som planlagt. Dette er en historie om maktkamp, anstendighet og moralske dilemmaer på et meget høyt nivå. Plottet er mesterlig bygget opp!

Rose-Marie

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vintage
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
192
ISBN
9780099272779
Utgivelsesår
1999
Format
20 x 13 cm
Priser
Winner of Booker Prize for Fiction 1998.

Om forfatteren

Ian McEwan is the critically acclaimed author of seventeen books. His first published work, a collection of short stories, First Love, Last Rites, won the Somerset Maugham Award. His novels include The Child in Time, which won the 1987 Whitbread Novel of the Year Award; The Cement Garden; Enduring Love; Amsterdam, which won the 1998 Booker Prize; Atonement; Saturday; On Chesil Beach; Solar; Sweet Tooth; The Children Act; and Nutshell, which was a Number One bestseller. Atonement and Enduring Love have both been turned into award-winning films, The Children Act and On Chesil Beach are in production and set for release this year, and filming is currently underway for a BBC TV adaptation of The Child in Time.

Anmeldelser

«A psychologically brilliant study of heartlessness»

Sunday Telegraph

«One of the finest writers alive»

Sunday Times

«Full of gusto, straightforward, and delivers blows to the gut...shocking»

Literary Review

«McEwan writes here with unobtrusive panache»

Daily Telegraph

Kunders vurdering

R
Rose-Marie – 17.03.2009

– I bokas åpningsscene befinner vi oss i bisettelsen av Molly. Enkemannen George ønsker ikke å holde noen minnegudstjeneste, fordi han ikke holder ut tanken på at Mollys forhenværende elskere skal utveksle blikk mens han holder tale. Vernon er sjefsredaktør i avisen The Judge, og Clive er en berømt komponist. De er venner og begge har i sin tid vært Mollys elskere. Til stede er også utenriksminister Julian Garmony, også han en tidligere elsker av Molly. Etter bisettelsen dukker det opp kompromitterende bilder av Julian, og George ønsker at Vernon skal lage et skandaleoppslag i The Judge, som knuser Julian en gang for alle. Vernon tar i mot denne muligheten begjærlig, men møter motstand, også hos vennen Clive. Ufornødent planlegger Vernon oppslaget som skal revitalisere avisen. En artikkel som skal trykkes i tilfelle Julian begår selvmord som følge av oppslaget er allerede ferdigskrevet. Samtidig arbeider Clive med det som skal bli hans bidrag i konkurransen om å lage tusenårsskiftesymfonien over alle. Men på tross av Vernon og Clives selvtilfredshet om sin egen fortreffelighet, går ting selvsagt ikke som planlagt. Dette er en historie om maktkamp, anstendighet og moralske dilemmaer på et meget høyt nivå. Plottet er mesterlig bygget opp!

-
-ikorn – 23.11.2008

– "Amsterdam" starter i begravelsen til Molly, en kvinne av de sjeldne, og vi presenteres her for noen av de tidligere elskerne hennes. De er alle framstående på sitt område, og alle husker Molly på en spesiell måte. Nå blandes livene deres sammen, i en langsom reise mot undergangen. McEwan er en mester på sitt område, og det er ikke uten grunn at denne romanen skaffet ham Booker-prisen. Den er en fengende historie om egoisme og selvrettferdighet og hva disse kan lede til. Noe av det fantastiske med boka er at du kan se, mot slutten, at personene selv har skapt sin skjebne gjennom handlingene sine. Anbefales absolutt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Amsterdam:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tillit
269,-

Tillit

Hernan Diaz
Innbundet 
269,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv