Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Andrea D

Roman om jødisk pike på flukt under krigen veves sammen med nåtidsfortelling om kvinne som står ansikt til ansikt med sin vonde barndom Romanen forteller historien om Andrea D, en polsk jødisk pike som under krigen må legge ut på en lang fluktreise til Kobe i Japan og deretter til Shanghai. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Roman om jødisk pike på flukt under krigen veves sammen med nåtidsfortelling om kvinne som står ansikt til ansikt med sin vonde barndom Romanen forteller historien om Andrea D, en polsk jødisk pike som under krigen må legge ut på en lang fluktreise til Kobe i Japan og deretter til Shanghai. På nåtidsplanet finner vi den kvinnelige jegfortelleren i romanen. Hun sitter på et loft sammen med sin tvillingsøster. Sammen leser de historien om Andrea D i en svart bok, mens den senildemente moren deres romsterer i huset under. Men hva slags bok er egentlig den svarte boka? Og hvor har fortelleren denne boka fra? Det er flere gåter som må besvares i denne romanen. Romanen handler om å forsøke å finne fram til en helhetlig historie når man bare kjenner biter og brokker av den. Dette er også en roman om om hukommelse og glemsel og om godhet og ondskap. Fortellingen utspiller seg på flere plan og den formidler en dyp humanisme.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242135858
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

T
Trine – 24.09.2009

– "Andrea D" er den andre romanen jeg leser av Margaret Skjelbred, og den er ikke like god som debuten "Gulldronning, perledronning". Stilen minner en del, men der "Gulldronning, perledronning" hadde et barn som hovedperson er det nå snakk om en mye større jente. Dermed blir ikke fortellingen helt troverdig for meg. Det som kan være sannsynlige tanker av en liten jente, blir usannsynlig når de plasseres hos en større. Vi møter en jødisk jente tidlig på 1900-tallet i Polen og Litauen. Historien som nøstes opp er jentas bakgrunn, og leseren er med på å forme historien underveis, for mange tråder er uklare. Men for meg blir særlig slutten usannsynlig.

S
Sola – 30.04.2008

– Dette er noe av det verste jeg noengang har vært nødt til å høre på! Boken i seg selv er kanskje god, men handlingen ble borte i en fryktelig opplesning. Når jeg forteller andre om denne boken, er det ikke innholdet jeg nevner, men måten oppleseren ødelegger hele fortellingen med sin tolkninger av teksten. De to søstrene som sitter oppe på loftet og leser i en svart bok for å bli kjent med morens og bestemorens histore virker som om de er 16 år, men de da vittelig er godt voksne damer. Men når jeg hører oppleseren lese blir jeg forvirret. Det er mulig jeg er nødt til å lese boken selv, for selve historien til moren og bestemoren er veldig spennende, men for meg så forsvant all godt med denne boken med fortellerstemmen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Andrea D:

Se flere

Logg inn

Handlekurv