Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Arr

Jónas Ebeneser er en mann på snart 49, «fraskilt, heterofil, uten makt, uten sexliv». Imidlertid er han en «gjør-det-selv»-type, som gjerne fikser og reparerer ødelagte ting. Han har tre kvinner i livet sitt: moren, ekskona og datteren, alle med navnet Gudrún.
Nordisk råds litteraturpris 2018!
Les mer

142,-

189,- Spar: 47,-

Sendes innen 1 virkedag

Lesesommer - pocket -25 % Velg flere her

Nordisk råds litteraturpris 2018

Jónas Ebeneser er en mann på snart 49, «fraskilt, heterofil, uten makt, uten sexliv». Imidlertid er han en «gjør-det-selv»-type, som gjerne fikser og reparerer ødelagte ting. Han har tre kvinner i livet sitt: moren, ekskona og datteren, alle med navnet Gudrún. 

Men Jónas har mistet livsgnisten og reiser fra Island. I kofferten har han en drill og noen gamle dagbøker. Han kommer til et krigsherjet land, der han lar seg innlosjere på det nedslitte Hotel Silence. Han planlegger å bruke en uke på det dystre oppdraget han har gitt seg selv: selvmordet. Men dem han møter i det nye landet, og møtet med hans yngre selv i dagbøkene, gir Jónas nye perspektiver på tilværelsen. Og på grunn av hotellets ustanselige behov for reparasjoner, blir det stadig vanskeligere for ham å avslutte livet. 

Vi gratulerer Auður Ava Ólafsdottir som vinner av Nordisk råds litteraturpris 2018 for romanen Arr!

"Nordisk råds litteraturpris 2018 blir tildelt et verk som er fullt av underfundig humor, med et språk som gnistrer av liv, samtidig som det stiller dype spørsmål om liv og død", sa H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit før hun delte ut litteraturprisen til den islandske forfatteren Auður Ava Ólafsdóttir.

"I en verden der man må rope høyt for å få oppmerksomhet, er stillheten et botemiddel som leger smerten og arrene våre", sa prisvinneren i takketalen, hvor hun også trakk frem oversetternes viktige arbeid for litteraturen. Den norske oversettelsen er ved Tone Myklebost. 

 

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
209
ISBN
9788253040943
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Ör
Format
20 x 13 cm
Nr
8136483
Priser
Nordisk Råds litteraturpris 2018

Om forfatteren

Auður Ava Ólafsdóttir er en av Islands mest kjente og populære forfattere. Hun underviser i kunsthistorie ved Universitet på Island, har undervist ved Islands Teaterhøyskole og vært direktør for Universitets kunstsamlinger. Som forfatter skriver hun i mange sjangre, med romaner, dramatikk og poesi. Ólafsdóttir fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Stiklingen, som var innstilt til Nordisk råds litteraturpris i 2009, og ble en leserfavoritt i blant annet Frankrike, med 300 000 solgte bøker. Romanen ble tildelt flere priser, både på Island, i Frankrike og i Canada, deriblant DV Cultural Award for Literature og Prix Page des libraires. Ólafsdóttirs bøker er utgitt i rundt 20 land. 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Arr:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Årene
3 for 2

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-
Stormen
3 for 2

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv