Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Arr

«Kombinert med det originale utgangspunktet: mann med drill oppsøker krigen, er det leikande lett å lese denne romanen. Dermed har eg ikkje hevda at vi har med eit overflatisk stykke litteratur å gjere, slett ikkje. 'Arr' opnar så vel for ettertanken som for latterdøra.»

NRK Bok

Jónas Ebeneser er en mann på snart 49, «fraskilt, heterofil, uten makt, uten sexliv». Imidlertid er han en «gjør-det-selv»-type, som gjerne fikser og reparerer ødelagte ting. Han har tre kvinner i livet sitt: moren, ekskona og datteren, alle med navnet Gudrún. Les mer

189,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Jónas Ebeneser er en mann på snart 49, «fraskilt, heterofil, uten makt, uten sexliv». Imidlertid er han en «gjør-det-selv»-type, som gjerne fikser og reparerer ødelagte ting. Han har tre kvinner i livet sitt: moren, ekskona og datteren, alle med navnet Gudrún. Men Jónas har mistet livsgnisten, og reiser fra Island. I kofferten har han en drill og noen gamle dagbøker. Han kommer til et krigsherjet land, der han lar seg innlosjere på det nedslitte Hotel Silence. Han planlegger å bruke en uke på det dystre oppdraget han har gitt seg selv: selvmordet. Men de han møter i det nye landet, og møtet med hans yngre selv i dagbøkene, gir Jónas nye perspektiver på tilværelsen. Og på grunn av hotellets ustanselige behov for reparasjoner, blir det stadig vanskeligere for ham å avslutte livet.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788253040967
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Ör
Priser
Nordisk Råds litteraturpris 2018

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Kombinert med det originale utgangspunktet: mann med drill oppsøker krigen, er det leikande lett å lese denne romanen. Dermed har eg ikkje hevda at vi har med eit overflatisk stykke litteratur å gjere, slett ikkje. 'Arr' opnar så vel for ettertanken som for latterdøra.»

Marta Norheim, NRK Bok

«Underfundig, velskrevet og nesten litt banalt om å ville ta livet sitt. Og om det som stadig kommer i veien.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Fortellingen er ført i et stillferdig språk, preget av en lun humor. (...) 'Arr' er en finstemt, håpefull og menneskevennlig roman ...»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Forfatteren viser stor ømhet for sitt snodige persongalleri i 'Arr'. Noe av det beste med boken er hvordan hun lar folkene i byen representere grunnleggende følelser som håp og optimisme, til tross for grusomheter som nylig har funnet sted.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

«'Arr' handler om en mann i krise, men den kan også sies å handle om en mannskrise. Boka gir oss som er feminister, noe å tygge på. [...] Under den lette overflaten, i et lekent språk godt oversatt av Tone Myklebost, virvler 'Arr' opp slike spørsmål.»

Carline Tromp, Klassekampen

«Denne gripende og viktige historien om en mann i forandring, i møtet med seg selv og andres lidelser, er nominert til Nordisk råds litteraturpris 2018. Tone Myklebost har oversatt fra islandsk til en vakker norsk språkdrakt.»

Anne Schäffer, Tara

«Historien fortelles i et medrivende tempo, og Ólafsdóttirs miks av underfundig humor og dyster virkelighet danner en livsbejaende fortelling.»

Publishers Weekly

«Olafsdóttirs bemerkelsesverdige roman handler om en manns uventede oppvåkning. En engasjerende og overraskende historie om forvandling.»

Kirkus

Kunders vurdering

B
Bjørg Jacobsen – 22.07.2020

– Arr: Audur Ava Ólafsdottir

J
Johannes Kyvik – 05.02.2019

– Arr

J
Johannes Kyvik – 10.01.2019

– Sorgmunter og lettlest roman og viktig eksistensielt tema.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Arr:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv