Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Bernhard Hvals forsnakkelser

«Med språklig dødsforakt har Lars Saabye Christensen skapt en roman av høy klasse. Himmelen være lovet! [...] Med Bernhard Hvals forsnakkelser er Lars Saabye Christensens andre romangjennombrudd en realitet. Den hever seg langt over hans seneste utspill - og det sier ikke lite.»

Politiken

Bernhard Hval er født i år 1900 og vokser opp som enebarn på Besserud i Kristiania. Han utdanner seg til lege, og blir den beste i sitt kull. Men tvangstanker og visse uvaner gjør legegjerningen vanskelig. Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager
Bernhard Hval er født i år 1900 og vokser opp som enebarn på Besserud i Kristiania. Han utdanner seg til lege, og blir den beste i sitt kull. Men tvangstanker og visse uvaner gjør legegjerningen vanskelig.

Han var best med de døde, ble det sagt.

I 1980 sitter Bernhard Hval i sin leilighet i Skovveien i Oslo og ser tilbake på et helt århundre. Han forteller om en sjelden trekanthistorie som aldri blir fullført, mellom ham selv, kona Sigrid og Notto Fipp. Sigrid er en borgerlig og robust tennisdame fra Drammen, Notto Fipp en høyst besynderlig kappgjenger fra Evje i Telemark, og Bernhard Hval blir hans livlege. Det er duket for vennskap, lidenskap, galskap og skandaler.

Slik oppsummerer Bernhard Hval sitt liv og virke:

"Jeg har fornærmet de fleste, sjokkert mange og ødelagt dem jeg satte høyest. Og jeg har reddet og renvasket de jeg foraktet."

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202342067
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
13 x 13 cm
Serie
Lommelydbok

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Med språklig dødsforakt har Lars Saabye Christensen skapt en roman av høy klasse. Himmelen være lovet! [...] Med Bernhard Hvals forsnakkelser er Lars Saabye Christensens andre romangjennombrudd en realitet. Den hever seg langt over hans seneste utspill - og det sier ikke lite.»

Anette Dina Sørensen, Politiken

«Et både hylende morsomt og smertelig portrett av et menneske med et forstyrret sinn. [...] som leser rives man med - og vips så har man lest 500 siders galningsskrift!»

Per Krogh Hansen, Berlingske Tidende

"Mon tro om det fins den leser som IKKE lar seg overrumple, pirre, provosere eller sjarmere når åpningskapitlet i Lars Saabye Christensens siste. (...)Men jeg liker denne usalige blandingen av kaos og kultur, freidig verbal akrobatikk og lærde latinske sitater. (...) Dette er også en redningsaksjon for (halv)glemte, skjulte, utrydningstruede ord i det norske språk og en hyllest til det ektefølte amatørdiktet."

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Fornøyelig og fascinerende."

Jan Frantzen, Fædrelandsvennen

"Slik blir historie på historie om Bernhard Hvals og Notto Fipps merkverdige liv lekende bundet sammen av den grenseløst frodig språktrollmannen Lars Saabye Christensen. Dette gjør garantert Bernhard Hvals forsnakkelse til en av bokhøstens sikre vinnere."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Av format, både fysisk og ambisjonsmessig, ligger Bernard Hvals forsnakkelser tettere opp til hva Christensens samlede leserskare egentlig ønsker, nemlig konkurrenter til Beatles og Halvbroren."

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bernhard Hvals forsnakkelser:

Se flere

Logg inn

Handlekurv