Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Besøket

Advokat Sigmund Winther synes tilfreds med en ikke altfor utfordrende karriere og en velordnet tilværelse sammen med sin kone, museumskonservatoren Cecilie. Men om kvelden på sin 42-årsdag blir han oppsøkt av en gammel klassekamerat: treogtyve år er da gått siden han og Gunnar Samuelsen sist så hverandre. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Advokat Sigmund Winther synes tilfreds med en ikke altfor utfordrende karriere og en velordnet tilværelse sammen med sin kone, museumskonservatoren Cecilie. Men om kvelden på sin 42-årsdag blir han oppsøkt av en gammel klassekamerat: treogtyve år er da gått siden han og Gunnar Samuelsen sist så hverandre. Gunnar har med seg et kassettopptak fra gymnasdagene som han vil at vennen skal høre. På opptaket, som ble gjort under en debatt i en anarkistgruppe de begge var med i, hører Sigmund sin egen stemme for første gang.

Medlemsvurdering:
Dette er en bok som på en svært god måte viser hvordan fantasien og innbilningen kan ta fullstendig overhånd. Boken er først og fremst urovekkende. Allerede fra begynnelsen skapes det en helt bestemt stemning, en stemning som bevares frem til siste side. I tillegg til å være ubehagelig, er boken i stor grad tankevekkende. Jeg kjente meg igjen i mange av hovedpersonens følelser, noe som helt klart fikk meg til å ville lese videre. Dette er intelligent og godt skrevet, og jeg får flere steder assosiasjoner til Dostojevskijs skrivemåte og ideer, og da særlig til "Forbrytelse og straff". Det er for meg tydelig at forfatteren er inspirert, og de intertekstuelle referansene (hvis man kan kalle det det) setter en ekstra spiss på fortellingen.

Rosa

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
190
ISBN
9788202273897
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
18 x 11 cm
Serie
Cappelens utvalgte billigbøker

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

R
Rosa – 29.11.2007

– Dette er en bok som på en svært god måte viser hvordan fantasien og innbilningen kan ta fullstendig overhånd. Boken er først og fremst urovekkende. Allerede fra begynnelsen skapes det en helt bestemt stemning, en stemning som bevares frem til siste side. I tillegg til å være ubehagelig, er boken i stor grad tankevekkende. Jeg kjente meg igjen i mange av hovedpersonens følelser, noe som helt klart fikk meg til å ville lese videre. Dette er intelligent og godt skrevet, og jeg får flere steder assosiasjoner til Dostojevskijs skrivemåte og ideer, og da særlig til "Forbrytelse og straff". Det er for meg tydelig at forfatteren er inspirert, og de intertekstuelle referansene (hvis man kan kalle det det) setter en ekstra spiss på fortellingen.

P
Pär – 29.11.2007

– En kveld banker det på døra til Sigmund Winther. Han har bursdag og vil egentlig bare tilbringe kvelden alene sammen med kjæresten, så besøket er på ingen møte ønskelig. En gammel klassekamerat, Gunnar, står utenfor. Han har med seg en kasse øl og et gammelt kassettopptak og slår seg ned i stua sammen med Sigmund. Han drikker øl og spiller kassetten om og om igjen. Sigmund syns det er ubehagelig å høre sin egen stemme på tapen, og han føler seg svært ubekvem i situasjonen. Han venter på at Gunnar skal gå, men Gunnar har slett ikke tenkt å gå. I stedet blir han værende i dager og uker, og mens han er der, blir Sigmund stadig mer fortvilet. Han blir paranoid og føler seg mer og mer kraftløs og motløs for hver dag som går. Skillet mellom fortid/nåtid og innbilning/virkelighet viskes ut, og etter hvert som Gunnar nekter å avslutte besøket, vokser ubehaget, både i Sigmund og i leseren.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Besøket:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 40,-
 

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 50,-

Logg inn

Handlekurv