Byens spor

Ewald og Maj

Det er ingen som kan skildre Oslo i så sødmefylt vakre ordelag som Lars Saabye Christensen. Byens spor tegner til å bli nok en romansyklus av beste Saabye-merke.

, Dagbladet Terningkast 5
Nytt, storslått episk verk fra Lars Saabye Christensen! I Byens spor møter vi Ewald og Maj Kristoffersen med deres sønn Jesper, bosatt på Oslo vest, rett etter krigen. Les mer
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-
Veil. pris: 399,- (Innbundet)

Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Ewald jobber i et reklamebyrå som får i oppdrag å lage kampanjen i forbindelse med Oslos 900-årsjubileum, og Maj engasjerer seg i Røde Kors.

Bli med når vi legger øret inntil konkylien og lytter: Hør lyden av Oslo. Se gatene som binder den sammen, se menneskene som bor i dem. Se Ewald og Maj, se slakteren, se legen, hør hyggepianisten på Bristol, hør telefonen ringe hos fru Vik i etasjen over. Se Maj gå på møte i Røde Kors, hør glassene klirre på Bristol. Hør lyden av hvinende bremser.

Fakta

Anmeldelser

Det er ingen som kan skildre Oslo i så sødmefylt vakre ordelag som Lars Saabye Christensen. Byens spor tegner til å bli nok en romansyklus av beste Saabye-merke.

, Dagbladet Terningkast 5

'Minne er sorg. Historie er forsoning', står det et sted i denne litt stillfarne boken. Lytter du nøye, kan du høre hvordan det hele veien synger i sterke følelser. Like under overflaten.

, VG Terningkast 5

Forfattaren greier å skape ein nerve i dette heilt vanlege ... Slik opnar romanen opp for ei av dei edlaste sidene ved skjønnlitteraturen: nemleg vår evne til å leve oss inn i og føle med andre menneske.

, NRK P2

Men det er jo dette han vil vise oss: alle detaljene, blikkene og gestene, alt det sanselige og menneskelige som vi går glipp av i vår tid, med blikket klistret til en iPhone. Jeg tror ikke jeg tar helt feil hvis jeg sier at fansen, den gamle kjernen, kommer til å kose seg glugg med akkurat dette perspektivet.

, Aftenposten