Byens spor

Maj

"Saabye Christensen på sitt aller beste"
skrev flere av de norske anmelderne da første bok i Byens spor utkom høsten 2017.

Denne høsten kommer det etterlengtede andre bindet i det som kan bli stående igjen som et av vår tids største norske romanverk. Les mer
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,- (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

"Saabye Christensen på sitt aller beste"
skrev flere av de norske anmelderne da første bok i Byens spor utkom høsten 2017.

Denne høsten kommer det etterlengtede andre bindet i det som kan bli stående igjen som et av vår tids største norske romanverk.

I første bok, Byens spor - Maj og Ewald,viste Saabye seg på ny hvilken stor forteller han er. Og boken føyer seg inn i rekken av fantastiske leseopplevelser han har gitt oss gjennom fire årtier.

I andre bind, Byens spor - Maj, fortsetter historien om Oslo i etterkrigstiden og dens beboere - i stilen , tiden og rommet hvor Lars Saabye Christensen er som aller best.

Her får vi følge det samme, herlige persongalleriet som i første bind:

Maj - og ikke minst hennes kamp for å oppdra barna Signe og Jesper - står i sentrum.

Og Jesper og bestevennen, slaktersønnen Jostein, går fra å være barn til å bli unge menn på hvert sitt vis.

Like mye som personene er kanskje tiden hovedpersonen, eller mer presist: Forestillingen om en tid som var. Et storveis portrett av et Norge i blomstring - på godt og vondt.

En av våre aller fremste forfattere er i ferd med å skrive Fagerborg, Oslo og Norges memoar.

Det er bare å glede seg!

Første bok ble også hyllet av anmelderne da den utkom i Danmark våren 2018:

«Lars Saabye Christensen er så mye mer enn en forteller, han er, som sin hovedperson Jesper, en ekte kunstner, som kan male frem verden på det blanke arket, vise frem menneskenes dårskap med varme og innsikt - og blåse sjel og liv i sine figurer så de går rett i hjertet på leseren.»
Iben Tangaard, Kristeligt Dagblad

«Den gode tid er også den tid Saabye Christensen er på sporet av. En lesetilstand, som kan absorbere litt levende kjedsomhet underveis (Røde Korsreferatene!) og får en til oppriktig å lengte etter Oslo og omegn, byen og verden, urbi et orbi [...] forlaget Grif har levert en utgivelse, som oser av kvalitet fra ende til

Fakta